Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
КАЈАК

Апсолутна доминација

Шабачки кајакаши, из године у годину, постижу врхунске резултате. Осим добро познатих имена, увек стасавају нове, будуће звезде српског кајака. Клуб „Зорка“, на великој међународној регати у Београду, потврдио је доминацију у свим категоријама
Традиционална „Ђурђевданска регата“ КНК „Београд“ на Ади Циганлији окупила је 25 клубова и више од 500 такмичара са подручја целе бивше Југославије. Такмичења су организована у свим категоријама, од мини кајака до сениора, а шабачка експедиција била је најбројнија са 63 кајакаша. Осим бројности, Шапчани су се издвојили и по квалитету. У 43 трке, такмичари „Зорке“ освојили су 34 медаље и убедљиво екипну прву позицију у генералном пласману. Шампиони су постали са 208 бодова, чак 71 више од првих пратилаца из Земуна.
- Презадовољни смо, ово је потврда наше доминације у Србији, али и велики залог за будућност. Много улажемо у млађе категорије, посвећени смо раду школе. Најбројнији смо клуб у олимпијској експедицији за Рио, а наш план је да такву титулу имамо и у Токију, 2024. 2028. године ... истиче тренер Милан Ђенадић.
Неке од учесника, ускоро очекују и међународни изазови. На регату у словачке Пјештане (27. ““ 29. мај), путују Михајло Суботић и Стефан Васић, двојац у јуниорској категорији К2 ““ 1.000, Жарко Јаковљевић, део кадетског двојца на истој дистанци, као и Марко Дамњановић, најбољи јуниорски кануиста Србије, који ће наступити у једноклеку на 500 и 1.000 метара. Регата у Словачкој је и изборна за Европско првенство у Пловдиву.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa