Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ОДРЖАНЕ ДЕСЕТЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ УЧЕНИКА СРБИЈЕ

Медаље као успомене из Врања

Док чекамо Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, најбољи спортисти ученици Србије, ове недеље завршили су своје Игре. Од 10. до 17. маја, у Врању су одржане десете Школске олимпијске игре ученика Србије.
Исте жеље имало је више око 7.000 такмичара из Србије, а у јакој конкуренцији, Шапчани могу бити задовољни резултатима својих представника.
Прве медаље освојиле су атлетичарке. Софија Ненадовић (ОШ „Јеврем Обреновић“) најбржа у трци на 100 метара, Николина Божић (ОШ „Стојан Новаковић“) друга на 300 метара, док је бронзу на 600 метара, приграбила је Николина Мандић (ОШ „Јанко Веселиновић“). Атлетска достигнућа употпуниле су Катарина Гачевић (Медицинска школа) освојивши бронзу у бацању кугле у категорији средњошколки, као и њена школска другарица Тамара Паунић. Није изостало ни екипно одличје. Медицинска школа „др Андра Јовановић“ постала је олимпијски вицешампион са 33 бода. Титулу су освојиле атлетичарке Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“ из Новог Сада. Због недостатка стазе у Врању, атлетска такмичења су одржана у војној бази „Југ“ у Бујановцу. Проблеме је проузроковала бетонска стаза, клизава услед кише, што је утицало на учеснике, али на срећу нико од ђака није задобио повреду.
Срећни су се кући вратили и рукометаши Економско трговинске школе. Иако је до последњег тренутка било неизвесно да ли ће путовати у Врање, успели су да изборе пласман, а онда, квалитетом и великом мотивацијом дођу до бронзе. Најпре су били најбољи у групи са Саобраћајном школом из Новог Сада и Техничком школом из Бачке Паланке, да би у финалним борбама остали иза ТШ „Григорије Божовић“ из Зубиног Потока и школе „Свети Трифун“ из Александровца.
Недељу су сјајно окончали наши представници у малим олимпијским играма. Ученици Основне школе „Николај Велимировић“ доминирали су полигонима спретности и у свој град донели четири медаље, две златне и две бронзане. Шампиони Србије постали су дечаци, ученици трећег разреда и мешовита екипа другог разреда. Трећи степеник на победничком постољу заузеле су девојчице трећег разреда, као и најмлађи, прваци којима је само две секунде недостајало да се оките златом. Укупно 4 пехара и 48 медаља за “Николајеву“ школу. “Николајевце“ чека још једно изненађење. Овог лета, путују у Сплит на бесплатно мини ““ летовање, где ће упознати другаре спортисте из Хрватске и БиХ.
Јако је тешко доћи до информација о резултатима из Врања, на сајту Савеза за школски спорт неки спортови нису заступљени што се резултата тиче, те уколико смо неке освајаче медаља изоставили, извињавамо се и наравно, нећемо их заборавити у наредном броју. Хвала на разумевању.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa