Инфо

23. септембар 2010.23. сеп 2010.
ПОЉОПРИВРЕДНА СТРУЧНА СЛУЖБА ШАБАЦ

ДОБАР ПРИНОС КУКУРУЗА

Под кукурузом ове године засејано 68.500 хектара. Очекује се принос око 5,5 тона по хектару. Власници парцела задовољни сарадњом са Пољопривредном стручном службом и заинтересовани за огледе
Временске непогоде које су овог лета задесиле Србију одразиће се и на мањи принос кукуруза. На територији пет општина које покрива шабачка Пољопривредна стручна служба под кукурузом се налази 68.500 хектара, а очекивани принос је 5,5 тона по хектару.
- Очекивали смо да то буде и већи принос, међутим, пошто је продужена сетва, а каснији временски услови са доста падавина условили да се извесне површине пресеју, неке и по неколико пута, наравно да имамо мањи принос. Међутим, тако где су испоштовани рокови за сетву и на парцелама које су имале пуну агротехнику, очекујемо принос од 10 до 11 тона по хектару ““ рекла је Светлана Златарић из Пољопривредне стручне службе Шабац.
У шабачкој Пољопривредној стручној служби кажу да са произвођачима имају одличну сарадњу. Пољопривредници Шапца, Богатића, Коцељеве, Владимираца и Обреновца, све су више заинтересовани за примену нових достигнућа и технологија на својим пољима. Помоћ је доступна свима.
Сви који желе могу да се посаветују са нама. Предност дајемо нашим одабраним газдинствима, али за помоћ може да нам се обрати било ко ““ каже Златарићева.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa