Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
САВЕТИ ЗА ВЕЖБАЊЕ

ТРБУШЊАЦИ

Класични трбушњаци: стопала фиксирате (испод стабилног комада намештаја или потражите помагача), лезите на под и подижите горњи део тела, са рукама иза главе. Оваква вежба око 80% форсира горње и 20% доње трбушњаке. Темпо је веома битан, дакле: 5 до горе, 5 до доле. За додатни ефекат, можете се задржати на углу од око 45 степени барем до 3. Ако не користите помагача или фиксирање стопала, однос активирања горњи :доњи прелази у 70:30%.
Вежбе за горње трбушњаке се своде на изоловање доњих, тако што се ноге савију у коленима и куковима. Дакле, у лежећем ставу, ноге се савију и ослоне стопалима на под, благо раширене или се листовима ослоне на одговарајућу уздигнуту подлогу (столицу, фотељу), па се горњи део подиже, као код класичних трбушњака.
Вежбе за бочне трбушњаке користе основни положај вежби за горње и класичних трбушњака, само што се наизменично десна страна тела подиже дијагонално ка левој нози, па обратно.
Вежбе за доње трбушњаке подразумевају да горњи део тела остаје фиксиран (на тлу у лежећем положају или на ивици столице), а ноге се подижу на горе. У почетку, можете савијати коге у коленима док их подижете, а како градите снагу, пређите на подизање исправљених ногу. Једна веома корисна вежба за коју вам треба партнер је следећа: лезите на под, нека вас партнер опкорачи преко главе (тако да оса његовог трупа буде у нивоу ваше главе). Подигните спојене ноге под правим углом у односу на подлогу и ухватите се рукама за чланке партнера. Партнер треба да одгурује ваше ноге (на напред и у страну), а ви да се трудите да вам ноге ни у једном тренутку не падну на под и да их што брже вратите. У лежећем ставу можете ногама у ваздуху описивати кругове, писати бројеве - тако ће вам вежбање бити занимљивије.
Тренинг центар Х2О

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa