Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ДОДЕЉЕНА НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ ПРИВЕДЕНУ КРАЈУ НЕДОВРШЕНУ ПРИПОВЕТКУ ЛАЗЕ К. ЛАЗАРЕВИЋА

„ВУЧКО“ ПЕРОМ ЈЕЛЕНЕ НИКОЛИЋ

На овогодишњем Трећем конкурсу Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу пристигли су радови тридесет три аутора из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије. Победница Јелена Николић из Београда
Висока школа струковних студија за васпитаче трећу годину за редом расписала је Конкурс за завршетак недовршених приповедака Лазе К. Лазаревића. Ове године тридесет три аутора из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије покушали су да дају најбоље списатељско решење за приповетку „Вучко“.
Стручни жири у саставу проф. др Душан Иванић, проф. емеритус Филолошког факултета у Београду, председник жирија, и чланови проф. струковних студија Високе школе за васпитаче др Ружица Јовановић и др Славица Јовановић одабрали су за најбоље довршену приповетку рад Јелене Николић из Београда послат под шифром „Шевећерија“.
На књижевној вечери поводом свечане доделе награда најуспешнијем аутору, одржаној протеклог понедељка у Високој школи струковних студија за васпитаче, наступио је Дечји хор „ВиВа“ пред бројном публиком, пријатељима лепе речи и поштовалаца дела Лазе К. Лазаревића.
Иначе, Јелена Николић, рођена 1981. године, победница је мноштва литерарних конкурса, између осталих листа ,,Политика“ и Друштва ,,Свети Сава“. Покретач је и главни уредник листа ,,Манастирски журнал“. Тренутно је студент Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу. Пише поезију и прозу.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa