Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ

ВИСЕЋИ ВРТОВИ РЕЧИ

У циклусу “Песници завичаја“, у Културном центру, у понедељак је представљена друга књига песама Душка Кораћа из Лознице - “Висећи вртови речи“.
- “Лознички Мика Антић“, како зову песника, пише лако, искрено, једноставно, са богатством песничких слика. Нећемо анализирати његову поезију, управо ћемо чути непатворену истинитост, животност, богатство слика љубавне, лирске поезије у овој збирци, рекла је мр Катарина Јанковић Поповић, у уводном делу вечери.
Речи изабране у “дому чула, осећања, љубави и топлине“, са присутнима је поделила, поред аутора, сликарка и песникиња Биљана Манић.
- Велико ми је задовољство што је Биљана пристала да подели ово вече са мном, што ће читати моје и своје песме. Договорили смо се да мало “прошарамо“ вече, да га оплеменимо, изјавио је аутор.
Кораћ пише поезију последњих неколико година. Његов првенац “У лозничким сећањима“ изашао је 2014. године. Песме су му објављиване у зборницима “Све боје лета“, “Испод Дуге“, “Њено име је жена“, “Скадарлијска боемија“ и “Алманах с јесени“. Песма “Камен срце Анђела“ добила је ИИИ награду по оцени жирија публике у Ћуприји на такмичењу “Поетска позорница плус“.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa