Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“ ОДРЖАН ДОНАТОРСКИ КОНЦЕРТ

ВЕЛИЧИНА ЈЕ ПОКЛАЊАТИ

Прикупљена средства за Фондацију „Дејан Исаиловић Иса“ прошлог петка намењена за ученика генерације коме ће бити додељена у виду новчане награде и захвалнице на концерту награђених ученика
Од 2008. године у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“, захваљујући залагању Данице Исаиловић, оснивачу Фондације „Дејан Исаиловић Иса“ 2012. године, на концерту награђених ученика додељује се награда за ученика генерација. Тим поводом прошлог петка одржан је донаторски концерт у организацији Музичке школе.
У препуној концертној сали наступили су „Музичко забавиште“ и Хорић Музичке школе са диригентом проф. Соњом Живковић, Камерни ансамбл „Лепотица и звер“ који је наступио у саставу Ирина Бродић, клавир, и Лазар Марковић, Лука Петровић и Константин Бечејић, гитаре, у класи Хелене Давидовић и Стевана Јовића, Камерни дуо Милица Рашевић, виолина, и Дарија Вукашиновић, виолончело, Камерни трио Марија Ристић, клавир, Вук Пузић и Матија Колаковић, гитаре, Камерни трио Ана Тодоровић, клавир, Мирослав Којић и Живко Стојановић, виолине, Оркестар средње школе са солистом проф. Стеваном Јовићем и диригентом проф. Војином Лазићем, „М.Т. џез трио“ и Бенд „Чаролија“.
- Знам да је музика јача од речи а ја бих да вам се захвалим. Свима вама. Најпре Музичкој школи, драгим домаћинима и свим учесницима у програму. Шта рећи? Храмовна институција, расадник музичке уметности више деценија. Одабрана школа, ученици и драги професори. Школа где се тонови свакога часа међусобно сливају у капи воде са извора Бога жива. Рекох у песми одабрани свирајте и сада с љубављу као некада. Вратите осмех мајци на лице што са вама радост дели. Појте одабрани. Мој син Дејан за животно опредељење изабрао је просветну струку. Скроман, једноставан. Музичар у души, хуманиста у срцу. Данас институција са ликом, именом и презименом. Док је похађао ову школу ни слутити нисмо могли да ће се његово име још дуго спомињати и кад није прозиван. На његовом времешном контрабасу и бас гитари струне назглед обичне изаткале су златне нити 1989. године које су повезале свети Храм Светог Саве на Врачару са свим светим храмовима шабачке православне епархије, па Фестивал народне пјесме јесен 1994. од Подгорине, Јадра па све до Храма Светог Прохора Пчинског. И много тога још. Сада он свира јеванђељско појање. Слава Богу и његовој души мир и спокој - обратила се окупљенима Драгица Исаиловић још једном се захваливши свима.
О. Г.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa