Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
Активности Црвеног крста Крупањ

ПОМОЋ ЗА СВАКОГА

Поводом обележавања недеље Црвеног крста организовано низ активности
Под овогодишњим слоганом „Свуда за свакога“ у Крупњу је од 8. до 15. маја обележена недеља Црвеног крста низом активности, од дружења и едукација, преко посета старим лицима и особама са посебним потребама.
Најпре су млади волонтери са представницима локалне самоуправе и других организација са којима Црвени крст Крупањ сарађује разговарали и одржали предавања на тему здрави стилови живота. Осим предавања и практичних показних вежби пружања прве помоћи волонтери су на штанду презентовали свој програм и традиционалне активности Црвеног крста Крупањ. У оквиру посете дечјег вртића и дома за старе и пензионере волонтери су делили пригодне поклоне, воће, сокове, одевне предмете, дидактичко-школски материјал. Такође, подељено је 20 пакета социјално угроженим породицама у општини Крупањ.
Национални дан добровољног давалаштва крви 11. мај активисти Црвеног крста Крупањ искористили су да у Библиотеци „Политика“ Крупањ доделе признања вишеструким даваоцима крви као и онима који су крв дали по први пут. Том приликом учлањено је 40 нових чланова.
Д. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa