Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
Амбасадор Јапана у посети Крупњу

ПОМОЋ СА ИСТОКА

Влада Јапана општини Крупањ обезбедила преко 175 хиљада еура кроз пројекте за подршку унапређења услова образовања, социјалне и здравствене заштите
У петак 11. маја 2016. године у Крупњу је уприличена церемонија примопредаје за пројекте реновирања ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ Крупањ, опремања и реновирања Дома за старе и пензионере Крупањ и опремања Дома здравља Крупањ. Церемонији су присуствовали амбасадор Јапана у Републици Србији Његова екселенција Ђуићи Такахара, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Ненад Иванишевић, помоћник министра здравља др Зоран Михаиловић, помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање Жељка Радојичић Лукић, председник општине Крупањ Раде Грујић, директорка Дома за старе и пензинере Љиљана Којић, директорка Дома здравља др Љубица Исаиловић Радић и директор ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ Драган Благојевић.
Влада Јапана је обезбедила 175.776 еура Дому за старе и пензионере у Крупњу, Дому здравља Крупањ и Основној школи „Боривоје Ж. Милојевић“ Крупањ у оквиру подршке унапређења услова образовања, социјалне и здравствене заштите у Републици Србији. Дому за старе и пензионере у Крупњу донирано је 31.376 еура за реновирање подрумских просторија, замену врата, репарацију котлова и набавку машине за прање веша. Основна школа „Боривоје Ж. Милојевић“ Крупањ добила 66.400 еура за реконструкцију топловода и замену унутрашње столарије. За Дом здравља Крупањ набављено је потпуно опремљено теренско амбулантно возило и рендген апарат у вредности од 78.000 еура.
Амбасадора и присутне госте из министарстава је поздравио и председседник општине Раде Грујић изразивши велику захвалност за добијене донације истакавши да то није све од помоћи коју је општини Крупањ дала Влада Јапана и поменуо да је то и цистерна за пијаћу воду у вредности од 58.500 еура у 2010. години, да је преко Републике Србије Јапан помогао и у финансирању радова на обнови речних корита око 70 милиона динара и да је у прошлој години општини донирано и путничко возило Мазда 3. Амбасадору Јапана уручена је повеља са златном плакетом као највеће признање општине Крупањ.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa