Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ФЕШТА У КУЈАВИЦИ

НОВА 4 КИЛОМЕТРА АСФАЛТА

Протеклог четвртка права светковина је било пуштање у саобраћај пута Вучевица-Трбушац у дужини од четири километра. Пар стотина мештана села кроз која пут пролази, али и заљубљеника у завичај уз виђене госте били су почаствовани да присуствују новом великом подухвату мале општине. Били су ту пословично пријатељи из Шапца предвођени Бобаном Бирманчевићем али и заменик председника општине Уб Срђан Џајић и генерални директор путева Ваљева Михаило Марковић. Председник општине Милорад Милинковић није крио одушевљење урађеним.
- Богатији смо за нови одличан пут, који опет становништво које се бави пољопривредом и, упућено је на кванташ и пијаце у Београду да скрате путовање и брже пласирају своје производе. Уједно овај пут како је равничарски олакшава путовање из села Трбушац, Скупљен, Кујавица и Вучевица и до саме општине, односно варошице Владимирци. Млади ето имају боље услове за живот а ми настављамо даље. Ово је реализовано уз помоћ “Путева Србије“ и посао је вредео 35 милиона динара. Ускоро ће бити завршен и пут у Јаловику исте дужине и ту наравно није крај. Идемо даље, у нове послове посвећени бољитку грађана, блистао је председник.
У реци оних који су пристизали да уживају у новој победи будућности села сви су били одреда задовољни међу њима и велики број младих.
- Ово значи пуно и хвала свима који су помогли да се пут од великог значаја уради. У име младих који сада имају више разлога да остају на селу бескрајна захвалност јер до Београда где ми повртари пласирамо производе стиже се пуно лакше. Донеће то бољитак свима и не могу а да се не захвалим и локалној самоуправи која је силно посвећена бољем животу на селу, у даху је говорио Душан Нинковић из Кујавице.
Кроз побрђа Посавотамнаве вије се нови пут и води у лепше сутра, зборио је неко из масе задовољних. Дуго је трајала прича челника, гостију и мештана села о сутрашњици, где велики планови и капиталних домета чине окосницу много квалитетнијег живота мале општине уз помоћ државе, истицало се на сваком кораку.
Лепе вести сустижу једна другу. Од републике добијено је 17 милиона динара за завршетак дома ученика Посавотамнавске средње школе.
- То ће бити довољно да послове приведемо крају и од почетка нове школске године имамо станаре у лепом здању које ће по завршетку радова заблистати пуним сјајем. Без помоћи државе не бисмо могли урадити ништа и уз захвалност обећавамо нове активности увек младе имајући у првом плану, рекао је председник општине Милорад Милинковић.
И нови резервоар тик уз торањ у Лојаницама решиће проблем пуцања цеви на главном воду који снабдева питком водом бројна села.
- Уз помоћ “Србија вода“ добићемо 50 одсто као субвенцију у послу који решава болно питање. Шест милона динара ћемо добити за резервоар који код нестанка струје и поновног доласка елиминише ударе и пуцање цеви а, самим тим и боље снабдевање грађана. Тих 500 кубних метара је почетак јер се планирају још два и тиме помак велики за нас у водоснабдевању, најавио је нови значајан посао председник општине Милорад Милинковић.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa