Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ЈОШ НЕМА РЕШЕЊА ЗА РАДНИКЕ “МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА“

НАСТАВАК АГОНИЈЕ

Бивши радници “Минералних ђубрива“ прошле среде су имали рочиште у Привредном суду у Ваљеву. Исход, по њих поново незадовољавајући. Од 558 потраживања, за суд је прихватљиво само 97. Према речима Радосава Јаковљевића, представника радника, нису добили ни списак која потраживања су прихватљива, ни у ком проценту ће им она бити исплаћена. Јаковљевић истиче да су им остале још жалбе Уставном суду и Стразбуру.
-Прва два рочишта су отказана а на овом сада се није појавио ни један адвокат, само пуномоћник Београдске банке. Није дошао ни представник Скупштине поверилаца. Од 97 прихваћених потраживања неколико је фирми. Радници су сада повериоци трећег реда, каже Јаковљевић и подсећа да се од 885 радника који су радили у Минералним ђубривима, више од 300 није пријавило своја потраживања јер нису били благовремено обавештени. Наиме, позив је упућен преко интернета, Службеног гласника и листа Данас, а ни у једном локалном медију.
-Фабрика је продата 2009. године и тада није била у стечају. Међутим, 270 милиона динара од продаје је у октобру прошле године пребачен у стечајну масу, што значи да ће прво бити исплаћени велики повериоци, каже Јаковљевић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa