Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ЛИЦЕНЦИРАНА УСЛУГА ШАБАЧКОГ„КАРИТАСА“

ВЕЋА ПОДРШКА НАЈУГРОЖЕНИЈИМА

Лиценца за пружање услуге дневног боравка особама са интелектуалним и менталним сметњама додељена је организацији „Каритас Шабац“
Дневни боравак „Света Софија“ шабачког „Каритаса“ отворио је врата особама са менталним и интелектуалним потешкоћама. Добар рад шабачке хуманитарне организације пропознале су и надлежне институције, које су лиценцирале ову услугу. Добијање лиценце и презентације ервопских решења у овој области били су повод за скуп који је шабачки „Каритас“ организовао прошлог петка.
- „Дан отворених врата“ обично се организује за време обележавања Светског дана менталног здравља, 10. октобра, али ми смо одлучили да „Дан отворених врата“ треба да буде сваки дан и због тога желимо манифестацију да поновимо више пута у току године, да наши партнери и читава заједница, дођу и посете наш Дневни боравак. Разлог зашто смо одлучили да то буде 13. маја је у томе што је 2010. године „Каритас“ извршио пререгистрацију у складу са Законом о удружењима грађана. Овај датум је веома важан за психијатрију на светском нивоу, јер је тог дана у Италији донет чувени Закон 180, закон који је промовисао др Франко Базаља, а који предвиђа затварање великих психијатријских болница и отварање услуга у заједници које су допринеле враћању самопоштовања и достојанства у живот ових људи, рекао је директор „Каритас“ Мирољуб Николић.
Степен развоја сваког друштва мери се према пруженој помоћи онима којима је она неопходна, истакао је заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић.
- Град Шабац помаже социјално угрожене и посвећен је проширењу палете услуга и социјалне заштите које се спроводе посредством Центра за социјални рад и многих невладиних организација међу којима се „Каритас“ свакако истиче. Шабац је дао добар модел социјално- здравствене заштите у којем „Каритас“ има јако важну улогу, истакао је Костадиновић.
„Каритас Шабац“ једина је невладина организација у Србији која је добила лиценцу за услугу дневног боравка за особе са интелектуалним и менталним сметњама“
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa