Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
НАСТАВЉА СЕ УРЕЂЕЊЕ ВЕЛИКОГ ПАРКА

ПРОСТОР ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Реконструкција старог дела Великог парка улази у завршну фазу. Тренутно су актуелни радови на прилазу из улице Краља Милана и трансформацији старог бункера у дечје игралиште
За неколико месеци стари део Великог парка добиће потпуно нови иглед. Реконструкција овог простора подразумева и уређења прилаза парку из улице Краља Милана, на чему се тренутно ради.
- Тренутно завршавамо целину уз улицу Краља Милана, односно некадашњу Партизанску улицу. Изграђен је каскадни улазак у пар дуж читавог потеза, са степеницама које служе за улазак у Велики парк, али и као клупе. Остало је да се поставе заштитне ограде на деловима где је зеленило. Ускоро ће бити готов и улазак у пар на углу улица Краља Милана и Кнез Иве од Семберије. Са степеништем и рампом савладаћемо денивелацију између коте тротоара и стаза у парку, каже Милена Зиндовић, директорка ЈУП „План“
Реконструише се и бункер, који ће постати дечје игралиште.
- Ови радови су при крају. Желимо да адаптацијом неискоришћеног простора створимо полигон дечје игре, додаје наша саговорница.
У старом, али и у новом делу парка биће још доста радова током наредних месеци.
- Следећи корак у реконструкцији Великог парка је изградња Музичког павиљона, који ће се налазити уз фонтану у центру парка. Реконструисаће се и фонтана, а биће уређен и прилаз старом делу парка из правца Трга ђачког батаљона. Све споменике ћемо поставити у једној алеји, а урадићемо и јавну чесму. План нам је и да реконструишемо објекат Планинарског дома у средишту парка као и да направимо још једно игралиште за децу у новом делу Великог парка. Такође, уредиће се и простор за власнике кућних љубимаца, каже Катарина Дубљанин, градски урбаниста.
Реконструкцију Великог парка карактерише примена нових решења и материјала.
- Постављају се стазе од ризле, као што је она у близини улице Краља Милана, а бункер ће бити обложен тартаном. У Великм парку имаћемо и дрвену стазу, као и друге стазе обложене меким материјалима. Велики парк ће бити савремен, са разноврсним садржајима, каже Милена Зиндовић.
Надлежни апелују на све да чувају парк, како се не би поновио инцидент попут оног када је тартан стаза на бункеру запаљена неколико дана након постављања. Парк треба да служи Шапчанима свих генерација, а како би се додатно осигурао простор и његови посетиоци, као могуће решење спомиње се и додатно постављање видео надзора.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa