Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

Шабачки план запошљавања у Бечу

На Самиту под називом „Изградња партнерства држава Западног Балкана на тему развоја дуалног образовања и стручног усавршавања“ од 17. до 19. маја у Бечу, учествује и Град Шабац. Организатор скупа је Федерална привредна комора Аустрије, која је, заједно са Министарством просвете Аустрије, домаћин Самита.
Регион Западног Балкана представљају: Србија, Федерација БиХ, Албанија, Македонија и Црна Гора, а земље Европске уније: Аустрија, Хрватска, Француска, Немачка, Италија и Словенија.
Делегацију Србије чине Марко Чадеж, директор Привредне коморе Србије и Мирјана Бојанић из Министарства просвете Србије, а Шабац учествује као део регионалног СЕЕД програма.
Према речима Бојане Младеновић, начелнице Одељења за друштвене делатности и привреду, Шабац се представља као пример добре праксе повезивања привреде и локалне самоуправе у циљу економског развоја, привлачења инвеститора и усклађивања образовних профила са потребама привреде.
- Презентујемо шабачки Локални акциони план запошљавања, израђен управо на овим принципима. Свесни смо реалног проблема да наши људи углавном нису обучени за послове актуелне на тржишту рада, и наш задатак је да их за такве послове оспособимо. Скуп у Бечу је прилика да сагледамо начине повећања градског буџета и коришћења европских фондова у ове сврхе, наводи Бојана Младеновић.
Регионални СЕЕД програм (Суппорт оф едуцатионал анд емплоyмент девелопмент) има за циљ да допринесе запошљавању, смањењу сиромаштва, родној равноправности и социо-економском развоју.
Носилац СЕЕД програма је аустријска организација Волксхилфе Солидаритäт, уз финансијску подршку Аустриан Девелопмент Цооператион (Аустријска развојна агенција), са којом је већ реализован програм помоћи домаћинствима након поплава.
Шабац улази у СЕЕД програм као град који ће бити „пример добре праксе“ другим градовима на регионалном нивоу. Свој део активности на промоцији „партнерства за запошљавање“ које укључује сарадњу јавног и приватног сектора, спроводиће у сарадњи са Цонсултинг Тара Интернатионал из Новог Сада.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa