Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЈКП “СТАРИ ГРАД“

СТАРИ ТЕКСТИЛ ЗА КЛИМУ

Јавно комунално предузеће “Стари град“, са својим партнером “Зеленим развојним центром“ из Сремске Митровице, донирали су климу “Кући на пола пута“. Средства за набавку климе добијена су рециклажом текстила сакупљеног у специјалним контејнерима, који су постављени на 15 рециклажних острва. “Кућа на пола пута“ је услуга Центра за социјални рад која пружа смештај деци изашлој из хранитељских породица на две године.
-Ово је добар пример како примарном селекцијом, поред заштите животне средине, заједно са грађанима можемо да помогнемо на још један начин. Када се нешто покаже као добра пракса, нећемо се задржати на томе, него ћемо у наредном периоду поставити још рециклажних острва и биће их укупно 50. Са пертнером “Зеленим развојним центром“ покушаћемо да обезбедимо још контејнера за текстил, рекао је директор ЈКП “Стари град“ Драган Нинковић и захвалио грађанима који врше примарну сепарацију отпада.
Тања Михаиловић из Центра за социјални рад навела је да ће ова донација бити подстрек да истрају у оваквој врсти подршке осетљивој популацији.
-“Кућа на пола пута“ се финансира од стране локалне самоуправе и намењена је деци која немају где да оду када изађу из хранитељских породица. Обавеза локалне заједнице је да се брине где ће та деца у будућности бити и на који начин ће се укључити у друштвену заједницу, истакла је Михаиловићева.
ЈКП “Стари град“ други пут од средстава прикупљених на овакав начин помаже угрожене групе. Први пут су средства донирана Основној школи “Свети Сава“ за набавку дидактичких средстава.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa