Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.

Живот је Школа, Школа је Живот

У школи се учи само гомила досадних и бескорисних чињеница.
Ко је рекао да се у животу дешавају само корисне и занимљиве ствари? Што пре укапираш да све занимљиво и корисно што би радио у животу подразумева и гомилу досадних, али неопходних детаља, то боље за тебе. Ако нећеш да ти сутра буде газда баш онај ко је стрпљиво учио (и ко се тако учио стрпљењу), загреј столицу. Радимо оно што не волимо како бисмо себи обезбедили да сутра можемо да радимо искључиво оно што волимо.
Правила у школи су без везе и спутавају ме да изразим своју личност.
Стварно? Извини, у стварном свету се не питају много за твоју личност. Углавном је важно колико си у стању да комуницираш са другима, да разумеш себе и друге и ““ гле чуда ““ да се прилагодиш правилима! Ни један животни контекст неће функционисати без правила. Замисли како би изгледао саобраћај, када би сваки возач хтео да изрази своју личност. Баш бих волела да те видим и у школи у којој сваки наставник не ради ништа друго него изражава своју личност!
Од школе немам времена ни за шта друго.
Ако очекујеш да ћеш у животу ствари радити само по сопственом распореду, грдно се вараш. Мислиш ли да ће ти сваки викенд и свако лето у животу бити резервисани за блејање? Замисли, земаљска кугла се окреће и док ти спаваш!
Имаш времена, само је погрешно распоређено.
Школа није фер.
Због оцена? Због полтрона? Због насилника? Због популарних?
Што боље научиш да излазиш на крај са тим, боље ћеш се суочити са чињеницом да живот није фер-плеј. Добри понекад губе, лоши понекад добијају. На крају баладе, ипак, побеђују они који не одустају.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa