Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
ШКОЛСКИ ОЛИМПИЈЦИ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

ПОБЕДНИЦИ СВИ КОЈИ ИЗАБЕРУ СПОРТ

Школске олимпијске игре одржане су у Врању одржале су се од 9. до 15. маја. Јубиларне, 10. игре окупиле су око 7.000 ученика. Шапчани су освојили више од 70 медаља. Поводом тог успеха председник Скупштине града Немања Пајић у петак је организовао пријем за освајаче медаља у Дуњића кући.
Учесници су задовољни успехом у Врању, али су критике упућене на рачун организатора. Медаље су освојили ученици ОШ “Николај Велимировић“, атлетичари Медицинске школе “Др Андра Јовановић“ и рукометаши “Економско ““ трговинске школе“, као и појединци.
Рукометаши до последњег тренутка нису знали да ли ће ићи у Врање.
-Није се знало да ли ћемо ићи ми или Спортска гимназија, коју смо ми овде у Шапцу декласирали. Сазнали смо пет сати пре поласка да смо ипак ми учесници Олимпијаде. Тамо смо играли против Новог Сада и Бачке Паланке, који су важили за главне фаворите. Ми смо их избацили и на крају смо освојили 3. место. Конкуренција је била јака. Дали смо све од себе и сматрамо ово успехом, навео је Филип Аћимовић.
Медицинска школа “Др Андра Јовановић“ освојила је 2. место у укупној конкуренцији, а Катарина Гачевић је била 3. у бацању кугле.
-Услови нису били најбољи, као ни организација, али остварили смо добар успех. Прво место освојила је школа из Новог Сада, чије су скоро све учеснице репрезентативке. Конкуренција је била изузетно јака и ја сам задовољна својим резултатом, с обзиром на услове, рекла је Гачевићева.
Софија Ненадовић из ОШ “Јеврем Обреновић“ освојила је златну медаљу у трци на 100 метара. Истиче да се није надала таквом успеху јер је у конкуренцији била државна првакиња и рекордерка.
-Организација је била јако лоша. Тамо смо стигли свега пар сати пре такмичења. Нисмо имали ни одговарајућу стазу, јер је било клизаво када је падала киша. Ипак, трудом је остварен одличан резултат, каже Ненадовићева.
Најмлађи ученици ОШ “Николај Велимировић“ освојили су четири медаље на полигону спретности, две златне и две сребрне.
-Било је пуно тешко. Најтеже је било када су девојчице преступиле код гађања. Много смо се радовали када смо освојили медаљу, каже Ива Пајић, ученица 1. разреда.
Наташа Вујевић, иако је са својим разредом освојила злато, такође истиче гађање као најтежи степеник до медаље.
-Мислила сам да ћемо освојити друго место и поново изгубити од Пирота, рекла је Наташа.
Председник Скупштине града Немања Пајић задовољан је што су после математичара и физичара медаље за град освојили и спортисти. Посебно је поносан на програм “Растимо здраво“ који доноси резултате.
-Из разговора са овом децом чуо сам да су други када су им видели натпис “Шабац“ на леђима коментарисали како су то они који су јако добри. То говори да је Шабац заиста спортски град и да ће ова деца наставити ту традицију. Верујем да су сви који су изабрали спорт победници. Надам се да ће Шабац у будућности дочекати некога од њих као победника неког великог такмичења, можда и Олимпијаде, истакао је Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa