Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
САВЕТИ ЗА ВЕЖБАЊЕ

ЛЕЂА

Y подизање
Легните на под с рукама потпуно испруженима изнад главе, удаљенима под углом од 30 ступњева, тако да вам тело изгледа као слово Y. Дланови су окренути један према другом, тако да су палчеви окренути увис. Дигните руке колико год можете, а да вам је угодно.
Т подизање
У истом сте положају као и пре само су вам сада руке под правим углом у односу на тело, односно изгледате као слово Т. Палчеви су поново окренути према горе, а ви покушајте руке дићи колико највише можете.
И подизање
Овог пута руке су испружене испред главе, тако да тело чини равну линију од стопала до дланова. Дланови су окренути један према другом, а палчеви увис. Дигните руке колико год можете, а да вам је угодно.
Екстензија
Ово је најефикаснија вежба за затезање доњих мишића леђа. Вежбу можете радити на поду или пилатес лопти.
Легните стомаком на под и ставите дланове под браду или иза на потиљак (напредније). Стегните трбушне мишиће и држите их напетима током вежбе. Затегните леђне мишиће како бисте дигли прсни кош неколико центиметара од пода (колико иде). Замислите да издужујете торзо док дижете прса. Задржите неколико секунди и вратите се у почетни положај. Направите 1 до 3 сета по 10 до 16 понављања. Како бисте додали интензитет, истовремено док дижете прса, дижите и стопала с пода.
Тренинг центар Х2О

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa