Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
РУЧНА АНТИЦЕЛУЛИТ МАСАЖА

СВАКОДНЕВНИМ ТРЕТМАНОМДО РЕЗУЛТАТА

Професионално урађена антицелулит масажа не сме да боли и ствара модрице
Антицелулит третман је природни начин санирања запаљења поткожног везивног ткива које траје деценијама. Генетска предиспозиција је главни фактор настанка целулита. Имамо врхунске спортисте који имају целулит, као и пасивне женске особе са повишеном телесном масом без овог здравственог проблема.
Психолошким притиском у данашње време, модним схватањима, придаје се све већи социопсихолошки значај него што је то реалан здравствени проблем. Разлика у конституцији и физиологији мушкарца и жене је нешто што ми можемо у донеклој мери да ублажимо.
Антицелулитни третман се састоји од строге хигијенско - дијететске мере и свакодневних ручних масажа. Ове масаже се спроводе код жена у репродуктивном периоду у зависности од хормонских дешавања. Код жена у менопаузи масаже се обављају без обзира на трајни изостанак менструалног циклуса. Строги хигијенско - дијететски режим је и код ових жена пресудно битан.
По завршеној менструацији, следећег дана радимо десет антицелулит масажа у континуитету, свакодневно. Како концетрација естрогених хормона у крвотоку жене постепено расте до овулације, тако и ми користимо овај златни период кад можемо да постигнемо максимални ефекат масажом.
Кад се заврши десет третмана у првом месечном циклусу чекамо завршетак друге и треће менструације и настављамо са десетодневним масажама. Затим се прави пауза уз праћење развоја стања које смо ми овим масажама побудили. Врло често два до три циклуса су довољна код блажих облика целулита. У противном ако имамо тврдокорно и запуштено стање неопходно је да се тромесечни циклус понови и опет пратимо развој ситуације.
Код оних жена код којих имамо апсолутну индикацију за пластичну интервенцију, јер је степен целулита изузетно изражен, радимо и трећи тромесечни циклус. Терапијски ефекат је и ту загарантован.
Хигијенско - дијететски режим живота, рада и исхране се састоји у дуготрајном, а може се рећи и трајном кориговању лоших животних навика. Особа не сме да једе сухомеснате производе, конзервирану храну, да пије кафу и алкохол, пуши, бели концетровани шећер, соли, газирана пића...Али зато је жути шећер правилна замена сладокусцима.
Препоручује се чај кукурузове свиле и листа першуна као природних диуретика. Дневна количина унете течности треба да буде 5% телесне масе особе, нпр. 60 кг телесне масе је унос око 3 лит. течности (профилтрирана вода са чесме, супе, чајеви природно цеђени сокови без шећера...).
Пожељна је лагана физичка активност са чијим лаганим мишићним контракцијама стимулишемо периферну циркулацију на угроженим местима тела (теретана је апсолутно забрањена и остале интензивне физичке активности). Долазе у обзир лагане шетње, вожња бицикле по равном, пливање,...
Мед Спа Центар Х2О

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa