Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
УСПЕШНИ И „НАТИНИ“ ОСНОВЦИ

СРПСКИ И ФИЗИКА У „МАЛОМ ПРСТУ“

На недавно одржаној Књижевној олимпијади ученице осмог разреда Милица Марковић и Сандра Веселиновић овојиле прво и треће место. Најбоље пласирани на Републичком такмичењу из физике осмак Стефан Букоровић са освојеним другим местом
Када су у питању републичка такмичења и ученици ОШ „Ната Јеличић“ показали су да радом и упорношћу могу далеко да стигну. Тако су на Републичком такмичењу из књижевности, тзв. Књижевној олимпијади за ученике основних школа, одржаној 15. маја у Сремским Карловцима, ученице ВИИИ2 Милица Марковић и Сандра Веселиновић освојиле прво и треће место.
- Није било тешко такмичење али неких пет задатака, који могу да лише децу пласмана, су били тежи. Нисам имала трему зато што мислим да би пољуљала моје самопоуздање и онда би лошије урадила тест - рекла је Милица која је после прошлогодишњег пласмана на Окружно такмичење ове године успела да буде прва на Републичком.
Као и Милица и Сандра планира да упише образовни профил фармацеут у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“. Обе су потврдиле да ће из љубави према српском језику наставити да се такмиче.
- Конкуренција је била јака али тест није био тежак. Освајањем трећег места поновила сам прошлогодишњи успех. Није ништа тешко када нешто волите - поручила је Сандра.
За такмичење припремале су се заједно са проф. српског језика Славицом Лукић која је истакла да су обе прошириле своја знања из српске и светске књижевности усавршивши се и у правилном коришћењу књижевнотеоријских термина.
- Право је задовољство радити са Милицом и Сандром. Обе су мотивисане и радознале. Радо су прихватиле све сугестије и увек су имале неко питање више. Њихова упорност их је довела до изузетних резултата. Верујем да ће их успех који су постигле подстаћи да се и даље баве књижевношћу - убеђена је наставница Славица.
Ништа мање успешан није био ни Стефан Букоровић, ученик ВИИИ3, који је на Републичком такмичењу из физике у Крагујевцу освојио друго место.
- Такмичење се одржало у Првој Крагујевачкој гимназији. Ове године били су прилично тешки задаци који су генерално тежи од оних за шести и седми разред што је и разумљиво јер је више градива из физике. Конкуренција је била јака, преко сто ученика. Припремао сам се интензивно са наставницом Биљаном Баштовановић. Мора да се ради током целе године, а када на крају дође нека награда на такмичењу то је потврда рада. У питању су вишегодишње припреме јер увек има задатака из претходних разреда - истакао је Стефан који намерава да упише рачунарски смер у Шабачкој гимназији, али исто тако да настави да се такмичи из физике и математике, предмета које највише воли.
НОВИ ПЛАСМАНИ
На Смотру талената, које ће се одржати 28. маја, из енглеског језика пласирала се Милица Гвозденовић, ученица ВИИ1, математике Марина Бијеловић, ученица ВИИИ2, и српског језика Исидора Јокић, ученица ВИИ3. Учешће на Републичком такмичењу из енглеског језика узела је и Марина Бјеловић, и биологије Наташа Марић, ученица ВИИ4.
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa