Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
„ЈУЛИЈЕ ЦЕЗАР“ КОКАНА МЛАДЕНОВИЋА У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

ЈЕДАН ЧОВЕК И ДЕМОКРАТИЈА

Шабачко позориште било је домаћин представи „Јулије Цезар“ Вилијама Шекспира, у режији Кокана Младеновића, а у копродукцији Града Театра Будве, Центра за културу из Свилајнца и Народног позоришта из Сомбора.
Представа која никога није оставила равнодушним, у Кокановом стилу, актуелна у сваком свом сегменту иако је текст писан пре 400 година.
- Шта бисте урадили када бисте увидели да вам се држава креће ка тиранији? Ако би један човек постајао исувише моћан да ли бисте и шта то урадили да га у томе зауставите? ““ питање је које су сви глумци у представи директно поставили публици.
А, глумачка подела феноменална. Сергеј и Бранислав Трифуновић, Саша Торлаковић, Јелена Минић, Марко Марковић и Ирена Поповић изнели су представу у којој се “смењују“ доба, користе мобилни телефони, техно звуци, али и блато. Комад који је говори о револуцији и политичком преврату који се компромитују у сопственој немоћи, обесмишљавајући истинску демократију, према речима аутора није изгубио на актуелности.
- „Јулије Цезар“ је Шекспиров комад написан пре 400 година кога су се многи у Србији уплашили. То зашто се ми плашимо Шекспира, зашто се плашимо његових реченица говори више о нама и актуелној власти него о самом театру ““ истакли су актери “Јулија Цезара“.
Н. К.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa