Инфо

23. септембар 2010.23. сеп 2010.
ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ШАБАЧКОГ “ПРОМЕКСА“

РАСЛИ ПРЕМА ГУБЕРУ

Пут од пржионице кафе до озбиљног предузећа које има намеру да ускоро освоји београдско и војвођанско тржиште, шабачко приватно предузеће “Промекс“ је прешло полако базирајући развој на реалним могућностима. Производња и промет, као и инвестиције махом су финансирани сопственим новцем
Средином ове године, тачније 14. јуна, шабачко приватно предузеће “Промекс“ прославило је 20. рођендан, без помпе и еуфорије, онако како раде већ две деценије. За раднике је организован скроман пријем, на коме су подељене новчане награде онима који више година раде у фирми, да се не заборави њихов допринос развоју предузећа.
Шапчани су поклонили поверење “Промексу“, снабдевајући се у његовим објектима кафом, семенкама, шлагом, али и многом другом робом. Поменули смо само три производа, по којима је ова фирма препознатљива. Рецимо, шабачко тржиште не зна за несташицу кафе од 1990. године, како је “Промекс“ отворио пржионицу, а и данас се успешно бори са много јачим конкурентима.
А, од пржионице кафе све је почело. Браниселав Станковић, Зоран Глушчевић и Зоран Милошевић уложили су 10 хиљада марака и смело закорачили у приватни бизнис у време Анте Марковића, када је ипак домаћа валута била стабилна. На руку им је свакако ишло и то што су велики трговински системи почели да пропадају. Тројица Шапчана нашла су се у право време на правом месту и на најбољи могући начин то искористили. И данас, после 20 година, су заједно и равноправни су партнери у фирми, што је својеврсни куриозитет за српске прилике.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa