Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
У ПРЕДВОРИЦУ ДОПРЕМЉЕНЕ ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ

ДА СЕ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ОСЕЋАЈУ БЕЗБЕДНО

Град Шабац је ове године, посредством Дирекције за пољопривреду, купио 83 противградне ракете домета осам километара, за шта је из градског буџета издвојено три милиона динара. Противградну станицу у Предворици, у коју су прошлог уторка допремљене четири нове ракете, посетили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Владимир Шпегар, директор Дирекције за пољопривреду.
Градоначелник Зеленовић истиче да је један од задатака Града да се пољопривредници осећају безбедно. Набавка противградних ракета није обавеза ни надлежност локалне самоуправе али Градска управа подсећа на неопходност превазилажења проблема чија је последица велика материјална штета на усевима и објектима.
- Град Шабац је обезбедио новац за куповину додатних противградних ракета, како би заштитили наше пољопривреднике и њихове усеве. Нажалост, живимо у времену када нико не брине о пољопривредницима, нарочито о онима који су изложени временским непогодама. Није довољно само потапшати по рамену наше пољоприведнике када им иде добро, него им треба бити подршка и када им је потребна помоћ. Град Шабац то и ради, било да је у питању прочишћавање канала, копање дубинских бунара или у овом случају набавка противградних ракета. Очекујем да овај критичан период, са непогодним временским условима, прође без последица по наше пољопривреднике, казао је Зеленовић.
Директор Дирекције за пољопривреду Шабац подсећа да Град већ три године набавља додатне противградне ракете.
- Тренутно је активно 26 противградних станица, односно 52 противградна стрелца. Градоначелник Зеленовић је учинио позитиван подухват, како би подстакао квалитетнији рад противградних стрелаца и обећао им исплату додатне своте новца, поред новца који добијају од државе. Стрелци месечно од републике добијају надокнаду од 4.000 динара, а од Града Шапца додатних 5.000 динара, навео је Шпегар.
Богољуб Симић, противградни стрелац из Предворице, каже да је први задатак свих стрелаца да одбране усеве.
- Локална самоуправа нам помаже куповином више од 80 додатних ракета. Од државе добијемо по две или три ракете по станици, што је мало. Проблем са градом, као непогодом, није само проблем за локал већ и за државу и ван њених граница. Сви стрелци, без обзира на услове у којима раде, труде се да што боље дејствују, како би се заштитила пољопривредна производња, истакао је Симић.
У току маја испаљено је 17 ракета на неколико противградних станица.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa