Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
СРПСКА ЛИГА „ЗАПАД“ ““ 27. и 28. КОЛО

из „кеца у двојку“

ФК „Мачва“ ““ ФК „Будућност Крушик“ 0:0 (0:0)
Не знамо да ли остатак Србије зна, али дуели шабачких и ваljевских клубова, увек су дерби, а без обзира колико је бодовно важан успех за неку од екипа, увек ривали пруже и више од максимума. Гости из Ваljева, одавно су изгубили реалне шансе да изборе виши ранг, али су у среду одиграли као да о свему одлучује овај меч.
„Мачва“ је почела боljе, имала једну пречку и неколико удараца ка голу Воисавljевића. Међутим, како је меч одмицао, Ваljевци су се ослобађали и створили две добре прилике користећи неодлучност шабачке одбране. Слично је било и у наставку. Почетак припада домаћима, а велику прилику пропушта Ђукић после одбијене лопте голмана Будућности. У самој завршници, гостујући фудбалер Рашевић одлично шутира из слободног ударца са 18 метара, али се истакао Пејовић. Реми уз пораз Смедерева у Прибоју и нико није био незадовоljан.
ФК „Железничар“ (Л) ““ ФК „Мачва“ 1:2 (1:0)
Превелики је ривалитет и жеljа Лајковчана да бар одложе славljе Мачве. Били су на добром путу да то учине, када је Стојановић искорситио грешку Пејовића и лопту убацио у мрежу. Покушавала је „Мачва“, али је и „Железничар“ озбиljно припретио у неколико наврата. Ипак, бодови за титулу освојени су за три минута. После једне акције и пребациваnjа лопте са једне на другу страну, добар центаршут са десне стране у гол претвара Ђукић. Још се домаћи нису опоравили, када, после две одбране Николића, лопта долази до Леканића који је прослеђује до Милосавljевића, а овај са 15 ““ ак метара, сјајно шутира у десни угао за тријумф 2:1.
Савез је одлучио да „Полет“ и „Смедерево“ прекинут меч одиграју поново, Смедеревци су претили да неће путовати, али то сада више није важно, пехар ће поново у Шабац и у руке Филипа Пејовића.
Од овог викенда јасно је да ће чак пет екипа испасти из Српске лиге на крају сезоне, а да се спасе, ни математичке шансе више нема „Слога“ из Краljева, још раније „Звижд“.
ТАБЕЛА: 1. Мачва 59, 2. Будућност Крушик 50 3. Смедерево (-1) 49, 4. Слога (П) 44, 5. Железничар (Л) 40.... 12. Шумадија (А) 34, 13. Мокра Гора 34, 14. Јединство (Уб) 33, 15. Слога (К) 27, 16. Звижд 20.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa