Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
ПЛЕЈ ОФ ЗА РУКОМЕТАШЕ ““ 10. КОЛО

Лига на паркету, Куп у мислима

РК „Партизан“ ““ РК „Металопластика“ 30:23 (16:14)
СЦ „Бањица“. Гледалаца: 200. Судије: Боричић (Гроцка) и Марковић (Београд). Делегат: Буквић. Седмерци: Партизан 8 (8), Металопластика 5 (4). Искључења: Партизан 6, Металопластика 10 минута.
РК МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Цвијановић 1, Миловановић 2, Алексић, Голубовић, Дошен, Илић 8, Остојић 1, Бомаштар, Арсић, Јездимировић, Марковић 1, Ђукић 2, Дакић 3, Петровић 1, Мариновић 4.
Знали су сви актери резултат меча између Звезде и Војводине, знали су да Новосађани остају шампиони, те је ово био меч без резултатског значаја. Истовремено, ове екипе ће поново играти у Купу већ вечерас, те је ваљало „сакрити карте“. Оба тренера наступила су са комбинованим екипама, а боље се снашао домаћин.
Прво полувреме врло изједначено. Илић је „намештао руку“ за куп, код Партизана, за рукомет, највише је био расположен капитен Мршуља. Све је решено у последњих 12 минута. У том периоду изједначен меч и предност „црно ““ белих“ од два разлике, серија је претворила у коначних седам. Миленковић и Сретеновић били су „режисери“ тријумфа.
Све је познато. Новосађани су четврти узастопни пут шампиони и учествоваће у квалификацијама за Лигу шампиона. „Металопластика“ и „Партизан“ имају „Челенџ куп“ у џепу, али Куп ЕХФ чека на победника купа или финалисту, у случају да у финалу буде и „Војводина“. „Слога“ и „Ц. Звезда“ морају чекати следећу сезону за евро наступе. Шампион и „плави“ ће у СЕХА лигу. Окончан је и плеј аут, а из лиге су испали „Раднички“ (Кг) и „Железничар“.
Четворка Жели исто
Домаћа „Металопластика“ верује да би могла употпунити трофејну витрину клуба, „Војводина“ жели одбрану дупле круне, „Партизану“ би тешка сезона била улепшана пехаром, а слабију од претходне сезоно, „Спартак“ би исправио победом на Ф4. Турнир отварају „Металопластика“ и „Партизан“ у 18 сати, а потом, од 20:30, играју Војвођани, „Војводина“ ““ „Спартак“. Финале је сутра, од 18 сати. Победник купа има место у Купу ЕХФ, однсоно финалиста, уколико трофеј оде у Нови Сад.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa