Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
КУП СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ ““ Ф4

Историјски резултат ШабаЧких “лавица“!

ЖРК “Медицинар“ - ЖРК “Раднички“ (Кг) 24:24(13:10) (5:3 п)
Аранђеловац. Гледалаца 300. Судије: Цветковић и Николић. Седмерци: Медицинар 3 (3); Раднички 5 (3). Искључења: Медицинар 6, Раднички 10 минута.
ЖРК МЕДИЦИНАР: Враголић, Милошевић 4, Мандић, Матић, Радовић (кап) 9, Ручнов 4, Карић, Шимшић (13 одбрана), Ђурковић 2, Аћимовић, Кукић, Бојанић 1, Нинковић 7, Андрић 2.
Много генерација рукометашица прошло је кроз шабачки „Медицинар“, али док се не појави нека нова, златним словима ће остати уписана у историју клуба управо ова, предвођена Аном Радовић. Најпре су поновиле највећи успех клуба пласманом на „фајнал фор“ Купа Србије, а онда су се избориле за степеницу више и постигле успех какав није забележен ““ пласман у финале Купа Србије, а аутоматски и Куп ЕХФ.
Полуфинални противник, екипа „Радничког“ из Крагујевца, прошлогодишњи првак државе, а сада трећи на крају првенства, био је апсолутни фаворит. Крагујевчанке су кренуле боље, а капитен Ана Радовић одржавала је резултат активним. Онда је прорадила Бојана Шимшић на голу и са неколико одбрана дала неопходно самопоуздање својим саиграчицама. Јована Милошевић је головима са крила дала додатни ветар у нападу. Велике заслуге припадају и Александри Ручнов која је „у џеп“ ставила најбољу играчицу Крагујевчанки, иначе Шапчанку, Пријовић. Растрчале су се „Медицинарке“ на терену и уз максимално ангажовање целе екипе и клупе, на полувремену је писало 13:10 за „Медицинар“.
Није било еуфорије. Знале су шабачке „грације“ да је „Раднички“ јака екипа. Увек су се добро држале, ту негде до средине другог полувремена, а онда је искуство Крагујевчанки доводило до преокрета. Бориле су се обе екипе. Наше „плаве“ » су у једном тренутку стекле и четири гола предности. „Раднички“ није срљао, већ полако играо и смањивао предност, тако да је у једном тренутку било нерешено, а недуго затим и тим из Шумадије је водио. „Медицинар“ се није предавао и био у игри гол за гол. Дошла је тако и завршница меча. До последњег судијског звиждука остало је 13 секунди и гол предности на салду Крагујевчанки. Клупа „Медицинара“ тражи тајм аут. Креће Ана ка голу, судије свирају деветерац. Лопта поново долази до капитена, а време се неумитно приближава нули. Пролази Ана и постиже гол. Цела хала је на ногама, и слави са „Медицинаром“. Следе пенали. Нинковић, Ручнов, Бојанић и Андрић шутирале су без грешке. Четврта серија је у току, и Дукић из „Радничког“ погађа леву стативу. Ана поготком одводи своју екипу у историју, у финале Купа Србије. Неописиво славље у редовима наших рукометашица, неверица код противница.
ЖРК „Извор ББ“ ““ ЖРК „Медицинар“ 33:23 (15:12)
Аранђеловац - Дворана: Шумадија. Гледалаца: 1.000. Судије: Ковач (К. Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: Извор ББ 3 (2), Медицинар 5 (4). Искључења: Извор ББ 6, Медицинар 6 минута.
ЖРК МЕДИЦИНАР: Враголић, Милошевић 4, Чворић, Мандић, Матић, Ручнов 8 (3), Карић, Шимшић, Ђурковић 3, Аћимовић, Кукић, Бојанић 4, Нинковић 3, Андрић 1 (1).
Још пре старта финалног турнира знало се да су домаће рукометашице апсолутни фаворити за трофеј. Нису имали проблема у полуфиналу, а када је постало јасно да, због повреде, капитен Шапчанки, Ана Радовић, неће бити на располагању, улога фаворита постала је још израженија.
Иако ослабљене, пуних 40 минута, Шапчанке су се врло добро носиле са искуснијом и квалитетнијом екипом из Аранђеловца. Већи део полувремена, „Медицинар“ је имао и предност на свом конту, а и када би „Извор“ преузимао вођство, гошће су налазиле начин да врате равнотежу. Тек искључења у последњим минутма, омогућило је домаћима, донекле, одвајање.
Био је то отворен меч до 40. минута, али онда умор сустиже „Медицинар“. Мање играча у ротацији, приморао је стручни штаб да са свега осам, девет играчица изнесе скоро цео меч. Свежина и искуство, пре свих, Милице Даниловић, били су кључни да се домаће на крају одвоје и стекну великих десет разлике у последњих десет минута.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa