Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
МЕЂУНАРОДНО БАЛЕТСКО ТАКМИЧЕЊЕ У БЕОГРАДУ

ТАРА ЈЕ ЗЛАТНА

Талентована шабачка балерина, дванаестогодишња Тара Цветковић, са свог трећег такмичења донела је четврту медаљу. На међународном такичењу „Белграде данце опен“, одржаном у суботу у Дому синдиката освојила је злато. Промену у кореографији, за коју је сазнала пред сам наступ, вежбала је у ходнику.
-Било је доста одличних нумера у конкуренцији и мислила сам да ће нека од њих освојити прво место. Када сам чула да сам ја освојила златну медаљу, чини ми се да сам прескочила преко свих који су већ били на бини. Сада после неколико дана осећај је још бољи, каже Тара.
Наступала је испред Балетске школе „Арабеске“, али јој је у спремању помогао наставник Љубиша Николић из панчевачке балетске школе „Димитрије Парлић“ која има одељење у Шапцу. Кореографија „Бег“ на претходна два такмичења донела јој је две сребрне медаље, овога пута, уз измене, заслужила је злато.
Велику подршку Тара је добила и од своје основне школе „Николај Велимировић“. Уз њу су највише били разредна Даница Исаиловић, директорка Весна Живановић и наставници физичког Велимир Јоцић и Предраг Брајић, који схватају колико је балет захтеван. Тако је Тари омогућено да у сали за физичко може да вежба када год жели. Није изостала ни она најбитнија, подршка другара, па је златну балерину у школи дочекао пано са честитком.
Пред Таром су сада испити у Балетској школи „Лујо Давичо“ коју похађа ванредно. Поред одласка на ипите, мораће петнаестак дана да путује сваког дана на припреме. Ипак, бар за превоз неће морати да брине, јер јој је „Дуга“ обезбедила бесплатну карту за њихове аутобусе. Тариној мајци Биљани, као самохраном родитељу ову посебно значи.
Тара је добила и позив за такмичење у Белој Паланци, које се организује под покровитељством Министарства културе. Прошле године, први пут је пред публиком наступала баш на овом такмичењу и одмах освијила сребрну медаљу, кореографијом коју је увежбала у својој соби. Тако ће ове године наступ у Белој Паланци за њу, поред такмичарског, имати и посебан емотивни значај.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa