Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“ ОДРЖАН КОНЦЕРТ СЕКЦИЈЕ ЗА СТАРОГРАДСКУ МУЗИКУ

ПЕСМОМ СВЕ СУ РЕКЛИ

Салом Музичке школе „Михаило Вукдраговић“, прошлог уторка, 24. маја, разлегли су се звуци староградске и изворне музике. За добре вибрације побринули су се Анета Бијуклић, Лазар Митровић, Милица Лолић, Жељко Ђукановић, Вукашин Шуваковић, Недељко Тишановић, Бојан Топаловић, Лазар Торбица, Лука Стаматовић, Нина Ракић, Огњен Познановић, Јелена Малишевић, Стефан Горњик и Марина Јокичић.
- Са седам година почела сам да певам изворну музику. Од тога се родила жеља за соло певањем. Драго ми је што смо у школи основали Секцију за староградску и изворну музику јер ћемо тако неговати ову традицију. Истовремено ми је жао што то нисмо раније урадили јер завршавам четврту годину. Било би лепо када би млађе генерације наставиле то да негују организујући све веће концерте. Староградска музика плени и требала би да се негује како вокално тако и инструментално - поручила је Анета Бијуклић.
Основана ове године на иницијативу ученика Секција староградске и изворне музике представља својеврсну радионицу на којој су кроз обраду песама писаних на стихове познатих српских песника приближена и класична музика.
- Пошто се та наша соло песма углавном ослања на наш фолклор драго ми је што су се одазвали ученици не само са Одсека соло певања него и ученици са других одсека - хармонике, виолине, клавира и што су то подржали њихови професори. Њихова је била идеја и за настанак Секције. Они су одабрали песме, извршили избор ансамбла, као што су осмисли и сценски наступ. Посебно сам поносна на сарадњу са Музичком школом „Петар Кранчевић“ из Сремске Митровице. Ученици са Одсека соло певање заједно са проф. Александром Падров наступили су на концерту у својству гостију - рекла је Мирјана Пантелић, проф. соло певања у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“.
„Три пут ти чукна“, „Све док је твог благог ока“, „Ах, кад тебе љубит“™ не смем“, „Стојано, мори, Стојано“, „Пред Сенкином кућом“, „Ти би хтела песмом да ти кажем“ само су неке од наших најлепших песама које су се могле чути на овом веома надахнутом концерту.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa