Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
СЕКЕТАР ЕВРОПСКЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

УСКОРО РАДОВИ НА ЧЕВРНТИЈИ

Први секретар Делегације Европске уније у Србији, Ричард Маша, посетио је у понедељак Шабац. Том приликом је најављено да се процедуре за реконструкцију насипа на Чеврнтији приводе крају. Пројект ће се финансирати средствима ЕУ намеwеним за случајеве поплава.
Представника ЕУ градоначелник Шапца Небојша Зеленовић прво је угостио у градској кући, одакле су отишли на насип Чеврнтија. Маша је изразио задовоqство што је у Шапцу.
-Постоји неколико ствари које овде желим да видим и које ћемо да радимо заједно. Пре свега, то је регионални пројекат “Рехабилитација Мачве“Техничка документација за тендер је готово спремна. Очекујемо расписиваwе тендера у наредних неколико недеqа. Вредност пројекта је 10 милиона евра. Надам се да ћемо до краја године добити извођача који ће почети радове у Мачви, рекао је Маша.
Градоначелник Зеленовић је изразио наду да ће се од септембра видети напредак у раду. Захвалио се Европској делегацији на подршци.
-Веома смо заинтересовани да се овај насип заврши што је могуће пре, јер нема даqег развоја града ако нисмо сигурни као грађани и ако наше инвестиције нису сигурне. Шабац је и до сада био добар партнер ЕУ. Ми смо наш део посла већ завршили, а то су предприступне саобраћајнице и имовински односи. Сада само чекамо да почну радови на насипу, рекао је Небојша Зеленовић.
Маша је посетио и Постројење за прераду отпадних вода чије је изградwа највећим делом финансирана из средстава ЕУ. Такође, обишао је и нову сталну поставку у Народном музеју, а увече је отворио Фестивал европског филма у Културном центру.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa