Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
МАТУРСКИ КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТКИЊЕ АЛЕКСАНДРЕ ИЛИЋ

МУЗИЧКО ПУТОВАЊЕ

Дела Баха, Хајдна, Шопена, Листа и Капустина, у извођењу ученице проф. Хелене Давидовић, пружиће у суботу од 19 часова у Свечаној сали Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ угођај вредан пажње
Клавир је почела да свира са шест година. Данас као матуранткиња Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ Александра Илић може бити и више него задовољна. Захваљујући свакодневном раду и труду током осмогодишњег и средњошколског школовања у класи проф. Хелен Давидовић постигла је максималне резултате који су крунисани недавно положеним презахтевним пријемним испитом на Универзитету за музику града Беча. Од јесени биће једини студент из Србије на катедри за клавир.
Матурским концертом у Свечаној сали Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ у суботу, 4. маја, од 19 часова показаће свој таленат до сада крунисан са преко тридесет државних и међународних престижних награда.
- Желим првенствено да публици којој свирам прикажем аутора, не одустајући од његовог стила, али приказано у призми мојих емоција. Техника је веома важна, али не и најбитнија, јер ако уз њу нема емоција свирање остаје празно и недоречено ““ каже млада уметница дајући разлог више да се суботњи концерт не пропусти.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa