Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.

Тетка Кајин С.О.С.

Тетка Кајо,
Имам 17 година и никакву срећу са момцима. Као да све престане после првог дејта, једноставно се не јави ни поруком. Имам проблем и кад сам у већем друштву, а ту је неко ко ми се свиђа. Према њему се понашам најгоре. Само ћутим, углавном зато што се плашим да ћу рећи нешто што ће њему звучати без везе и глупаво, али се помало и трудим да изгледам незаинтересовано, да не би посмислио да сам јадница и да ћу трчати за њим, јер момци не воле девојке које трче за њима. Доста ми је тога. Мама каже, како само налећем на погрешне ликове, другарице мисле да је већина момака таква. Желим да неком буде стварно стало до мене довољно да то покаже.
Усамљена
Драга моја Усамљена,
Утисак који желимо да оставимо („да нисам јадница...“) и утисак који смо заиста оставили често су два сасвим различита утиска. Да ли момак са којим си изашла на састанак, или онај који ти се свиђа у већем друштву имају кристалну куглу? Можда су усавршили гледање у пасуљ? Читање мисли? Претпостављам да нису. Иако имам само магловиту идеју како изгледа твој „труд да изгледаш незаинтересовано“, потпуно ми је јасно да тај труд даје резултате!
Прилично сам сигурна да се допаднеш момцима који те позову на састанак (зашто би те, иначе, звали?!). Веруј ми када ти кажем, који год да је момак у питању, и њега муче сличне муке. Да ли ће се избламирати? Рећи нешто погрешно? Обући нешто без везе? Шта ћемо ако се и он плаши да ће упропастити ствар, па унапред чува свој понос? Глуми незаинтересованог?
Па, остаћете заробљени у погрешним утисцима. И усамљени.
Замисли када би једно од вас смогло снаге да примети „слона у соби“, уместо да га игнорише, па да каже: „Никад нисам сигурна какав ћу утисак оставити на друге људе...“, или „Немам појма каква су данас правила... Хоћеш ли ми се јавити сутра?“, или „Било ми је лепо вечерас, волела бих да то поновимо, а ти?“, „Хоће ли ти бити без везе или је ОК ако те позовем сутра?“... Свако питање је ОК. Само га постави!
Везе су двосмерна улица. Можда ће ти се одговори које добијеш допасти, можда неће. Но, барем ћеш имати одговоре.
Свима нам је потребан неко коме је до нас стало. Да, и момцима.
Тетка Каја

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa