Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
ОПШТИНСКО УДРУЖЕЊЕ РИБОЛОВАЦА „ДРИНА“ ЉУБОВИЈА

ПОЧЕЛО СРЕЂИВАЊЕ РИБОЛОВАЧКОГ ПЛАЦА

У жељи да обнове Риболовачки плац као простор који ће служити грађанству, риболовци заједно са члановима Удружења риболоваца Дрина Љубовија су у недељу радили на уређењу. Захваљујући подршци Јавног предузећа за путеве Љубовија обезбеђени су тримери за кошење. Добар се показао и приватни тример Милана Димитријевића, косач и коса на врхунцу снаге, а посебну захвалност дугујемо најстаријем учеснику Драгану Петровићу Дреси који је бициклом себе и своју моторку довезао и вратио у Лоњин. Најмлађи учесник Вукашин Ђокић поново је доказао да га је немогуће оставити кући када су овакве акције риболоваца.
У току седмице биће урађен насип земље, затим равнање земљишта улом а у јесењем делу садња племенитог дрвећа, посебно воћа на радост деци. Средства су обезбеђена пројектом захваљујући разумевању Општине Љубовија.
Поред јасне намере за газдовањем својим риболовним подручјем, Удружење риболоваца своју сврху све више проналази у пројектима уређења приобалног подручја. Неопходно је остварити донације у опреми посебно набавку професионалних тримера и моторних тестера, као и обуку риболоаваца који желе уложити своје време и рад у уреднију и лепшу Азбуковицу.
З.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa