Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
Поетско-музиЧко веЧе у Крупњу

ОЈ ДЕВОЈКО, ДУШО МОЈА

Наступ песника љубавне поезије и чланица етно-групе „Лозице“ из Лознице
У четвртак 19. маја у 19 сати у читаоници Библиотеке „Политика“ Крупањ одржано је поетско-музичко вече „Ој девојко, душо моја“ у коме су учествовали песници Љутомир Рундић, Слободан Цоле Гавриловић и Цветко Вилотић, а разноврсност програма је увеличао наступ етно-групе „Лозице“ из Лознице.
Од идејног творца и сценаристе програма Љутомира Рундића, који је овим поводом казивао стихове неколико својих песама, сазнајемо да је идеја за овакав садржај настала из покушаја да се публици представи колажни програм. Према његовом мишљењу долази до одређене презасићености једноврсним програмима попут класичних песничких вечери. Песник и сликар Слободан Цоле Гавриловић је задовољан учешћем и доприносом и нада се да је својим песмама које говоре о љубави дочарао нека осећања која у сваком од нас постоје.
Дуња Блажић је део седмочлане женске етно-групе „Лозице“ из Лознице у саставу КУД „Вук Караџић“ из Лознице. Оваква група не постоји у нашем крају, састају се и певају заједно око пола године и у Крупњу су премијерно извеле седам песама са скромног репертоара. Ради се о старим етно-песмама и неким песмама које су накнадно обрађене.
Д.Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa