Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
ОДБОРНИЦИ У ВЛАДИМИРЦИМА ИЗАБРАЛИ НОВО ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО

ПОВЕРЕЊЕ МИЛИНКОВИЋУ

Након десетодневне неизвесности, уз подршку 13 од 25 одборнка, за новог-старог председника Општине Владимирци изабран је Миодраг Милинковић
Конститутивна седница Скупштине општине Владимирци окончана је из трећег покушаја, након проблема са недостатком кворума који је евидентиран 26. маја, када је скупштинском заседању присуствовало свега шест опозиционих одборника. На заседању од 30. маја формирана је одборничка већина која је на првој редовној седници новог сазива, одржаној истог дана, изабрала општинско руководство.
Иако је на дневном реду било више од тридесет тачака, владимирачки парламентарци одлучили су да расправљају о четири тачке дневног реда: 1) Избору нове Општинске изборне комисије, 2) Предлогу заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, 3) Избору извршних органа и 4) Одборничким питањима. Највише спорења било је око прве тачке дневног реда, где су највише примедби изнели представници Социјалистичке партије Србије и Групе грађана „Завршимо започето“, Драган Симеуновић и Маријан Мијаиловић, који се нису сложили са предлогом да Општинску изборну комисију чини 10 чланова, плус председник и заменик. Њих двојица су имали и примедбе на састав чланова комисије, тврдећи да он не одговара предлозима одборничких група и да, по броју чланова, фаворизује Српску напредну странку. Владимирачки парламентарци били су јединствени по питању Предлога заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на подручју општине Владимирци за 2016. годину, те је ова тачка дневног реда, без дискусије, усвојена једногласно. Најзанимљивија тачка, око које је у протеклом периоду било и највише спорења, избор извршних органа, окончана је писменим изјашњавањем одборника. На предлог одборничке групе Српске напредне странке за председника Општине Владимирци поново је изабран Миодраг Милинковић, за кога је гласало 13 од укупно 25 одборника. За његовог заменика изабран је Дејан Јевтић, један од двојице одборника о којима се током протеклих дана највише и говорило у Владимирцима.
- Српска напредна странка је на протеклим изборима освојила 14 мандата и апсолутну већину у локалном парламенту. У међувремену, два одборника су се понашала као два изгубљена јагњета у беспућу. Након тога, једно се вратило, а надамо се да ће нам се и друго, после лутања, такође вратити. Захваљујем се свим одборницима на фер и коректној атмосфери у дану гласања, а највећу захвалност дугујем мештанима Општине Владимирци. Више од 4. 200 наших суграђана је препознало политику Српске напредне странке и дало нам поверење да са добрим радом наставимо и у наредном периоду, рекао је Миодраг Милинковић.
Нови-стари председник општине изнео је и план развоја општине у наредном периоду.
- Само у првих пет месеци ове године асфалтирано је 12 километара путева, а до краја године урадићемо још осам. Толико асфалтирања дуго времена није било у нашој општини. Окончаћемо и радова на Дому ученика и Посавотамнавској средњој школи. Настављамо и са уређењем Домова здравља у Владимирцима и Прову, а посебну пажњу посветићемо и Домовима културе на подручју општине. Очекују нас и значајна улагања у подизање квалитета електро мреже на територији читаве општине. Спремни смо да, у сарадњи са републичком Владом, реализујемо пројекат вишенаменске акумулације у Вукошићу, који је вредан скоро четири милиона евра, нагласио је Милинковић.
У скупштинским клупама 13 парламентараца чини одборнички клуб Српске напредне стране, док то три одборника имају Демократска странка, Социјалистичка партија Србије, Група грађана „Завршимо започето-Јанко Ђурић“ и листа Небојша Петронић -Јединствена Србија -Маријан Шевић.
Упркос прилично „врућој“ атмосфери која је у Владимирцима владала уочи седнице, честитке председнику општине упутили су и представници опозиционих одборничких група. Јанко Ђурић, лидер Групе грађана „Завршимо започето“ позвао је ново руководство да сарађује са свим политичким групама, и да на одгворна места постави најстручније људе.
М.Максимовић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa