Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ

ВРАТИО БОГАТСТВО

Веровали или не, поштених грађана у Србији још увек има, а најбољи пример је млади конобар Саво Петровић (21) из Љубовије, који је пронашао женску торбу са чак 42.000 евра и платним картицама, и без размишљања је однео у полицију.
Али, друга страна ове приче је да му се недељу дана након овог догађаја, нико није јавио и захвалио на овом добром делу које је учинио.
Како каже, радио је другу смену, у кафићу “Кутак 015“, и служио госте на тераси. Када је отишао да са једног стола узме шоље, након што су гости отишли, видео је ташну на столици.
““ Унео сам је у локал и одмах позвао позорника који је био у близини јер сам знао да гости, две жене и два мушкарца, нису из Љубовије. Погледали смо документе и видели да жену не познајемо, а у торби смо угледали много пара и мноштво платних картица. Позвали смо станицу полиције они су дошли и преузели торбу ““ прича Петровић.
Јунак ове приче је наставио да гледа своја посла, а истог дана током вечери, полицијаци су му донели записник из кога је сазнао да је у торби било 42.000 евра!
““ Потписао сам записник, али не могу да верујем колика је сума у питању. Ко носи са собом толики новац, и како може да заборави торбу са толиким богатством?- пита се зачуђено Саво.
Како каже, нико га није звао, само је сазнао да је дотична госпођа из Лознице, да је преузела торбу и потврдила да ништа не фали.
Такође, млади поштени конобар не брине пуно што му се нико није зхвалио, али се и не обазире на критике од оних који кажу да није требало да врати новац.
““ Поједини ми говоре да сам луд што сам вратио толике паре, а ја бих опет исто учинио. Сигуран сам и да би већина то исто урадила, чак и они који ме критикују ““ каже скромно Саво, машински техничар који за живот зарађује радећи као конобар док не нађе посао за који се школовао.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa