Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
ШАБАЧКИ ОСНОВЦИ

НАЈБОЉИ И ИЗ ИСТОРИЈЕ

Ученици пет шабачких основних школа на Државном такмичењу из историје, одржаном 22. маја, у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици, постигли су невероватан успех освојивши шест награда и то једно прво, три друга и два трећа места. На такмичењу је учествовало триста двадесет ученика седмог и осмог разреда, а Мачвански округ представљало је једанаест ученика од којих осам ученика седмог разреда из Шапца и три ученика осмог разреда из Лознице.
Освајањем првог места Катарина Пантелић, ОШ „Стојан Новаковић“, другог Јања Јанковић, ОШ „Јеврем Обреновић“, Анђела Радојчић, ОШ „Лаза К. Лазаревић“ и Марија Живановић, ОШ „Николај Велимировић“, трећег Јована Миљковић, ОШ „Јанко Веселиновић“ и Огњен Даниловић, ОШ „ Лаза К. Лазаревић“, показали су да Шабац има изузетне такмичаре када је у питању и историја. За пласман на ову такмичење избориле су се и Катарина Пајић, ОШ „Лаза К. Лазаревић“, и Јована Милошевић, ОШ „Јанко Веселиновић“ заузевши четврто и десето место. Успеху основаца допринели су и њихови наставници Раденка Живановић, Јелена Јеврић, Бобан Чамџић, Бранкица Поповић и Гордана Милошевић који су свих ових година радили са пуно ентузијазма и воље.
- У последњих десет година млади шабачки историчари никада нису у овако великом броју у Шабац донели освојених награда што овај успех чини још већим - изјавила је проф. Јелена Јеврић, председница Градског Актива наставника историје.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa