Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.

АНКЕТА

Питали смо матуранте средњих школа округа колико су задовољни досадашњим школовањем и шта планирају даље у животу
Бојана Бабић, ИВ1, техничар за фармацеутску индустријску технологију, Стручна хемијска и текстилна школа Шабац.
- Школовање ми је протекло углавном лепо. Највише ми се свидело што смо имали вежбе у лабораторији. Друштво је било одлично. Жао нам је што ћемо се ускоро растати. Планирам да упишем Факултет за физичку хемију у Београду.
Марија Спасојевић, матурант на образовном профилу гравер уметничких предмета, Шабац
- У Школи примењених уметности сам стекла праве пријатеље, много тога научила од професора који су посвећени педагошком раду, а пре свега су добри људи, учествовала сам на бројним конкурсима, освајала награде и добијала подршку од школе за свој креативни рад, као што је предстојећа изложба у Културном центру Шабац. Намеравам да упишем Академију ликовних уметности, одсек за графику, јер је графика моја велика љубав. У Школи примењених уметности провела сам дивне четири године и да не морам, не бих је ни напуштала ““ уз осмех говори Марија.
Милица Ђукановић, Шабачка гимназија
-Када сам први пут крочила у Шабачку гимназију, мислила сам да ћу се изгубити у бескрајном лавиринту ходника. Такође сам имала много предрасуда. Сада, на крају четврте године, могу закључити да гимназија није баук и да се до жељених резултата може доћи свакодневним радом. Школовање моје генерације је обележила свакодневна борба за оцене, али је крај четврте године донео олакшање. Поред тога, од свих ваннаставних активности, којих је наша школа препуна, највише се памте екскурзије, а можда су за нашу генерацију оне биле и најлепше,од до сада изведених, по садржају и обиму трајања.Ове године освежење у филолошко одељење четврте године, које и ја похађам, су донеле две нове ученице из Италије и Турске, Изабела и Су. Дружење са њима и оно што сам научила о културама других народа ће ми остати у најлепшем сећању. Приближава се и најзначајнији тренутак у нашем школовању, а то је матура. Традиционално, матура ће се и ове године прославити у хотелу „Слобода“. Надам се да ће и то бити један од догађаја које ћу памтити. Даље школовање ћу наставити на Филолошком факултету Универзитета у Београду.
Немања Бабић, Коцељева
- Што се тиче досадашњег школовања делимично сам задовољан. Завршио сам средњу економску школу у Коцељеви и школа као школа је добра али што се мене тиче неће ми баш користити зато што планирам нешто другачије у будућности. Планирам да упишем Грађевински факултет у Београду а грађевина и економија немају баш много тога заједничког, али надам се да ћу уз велики труд и напоран рад успети у ономе што желим. Себе у будућности видим као дипломираног грађевинског инжињера.
Александра Николић, Коцељева
- Што се тиче школовања моја очекивања су задовољена, имам одличан однос са професорима како у школским тако и у ваннаставним активностима. Све у свему задовољна сам на целокупан рад школе и запослених у њој. Планирам да упишем факултет безбедности у Београду. Волела бих да исти и завршим, да се запослим и напредујем на том пољу.
Марија Ракић, Коцељева
- Поприлично сам задовољна досадашњим школовањем. Планирам да упишем ФОН и у будућности бих желела да будем менаџер у неком предузећу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa