Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ИЗ БОГАТИЋА ЛИКЕРОМ ОСВАЈА ТРЖИШТЕ

ДОПУНИО ТАШТИН РЕЦЕПТ

На тек завршеном међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, у конкуренцији вина и других алкохолних пића, сребрну медаљу за квалитет ПС ликера освојио је Петар Петровић из Богатића. У справљању овог укусног напитка помагала му је супруга Сњежана, а за највећи део рецептуре заслужна је Сњежанина мајка Смиљка из Мркоњић града.
- Ташта је поводом нашег венчања донела између осталог тај напитак, који смо ми модификовали и практично произвели нови. Без обзира што на проценте нисмо обраћали много пажње испало је као по мери. Проценат алкохола 24 одсто, црно грожђе из Жупе, шећер... Све је било потпуно природно. Значи без било каквих вештачких примеса. Прва количина напитка била је буквално разграбљена, а повратне информације, као и награда на новосадском сајму су нас охрабрила да радимо и даље, каже Петар.
Он наглашава да велику захвалност за учешће на сајму дугује општини Богатић, која издвајањем новца за закуп штанда на сајму покушава да помогне предузимљивим произвођачима из овог краја. С друге стране је значајна помоћ Славка Вујиновића власника шабачког предузећа ВУМ који је између осталог обезбедио неопходан репроматеријал за справљање ПС ликера.
- Мислим да је Петрова идеја и труд који улаже за сваку похвалу и заслужује подршку. Осетио сам својеврсно искуство и жељу за успехом у овом захтевном послу. Помогао сам и даље намеравам да то чиним посебно у областима који су и за њега од великог значаја. Поред обезбеђења репроматеријала, најпре финансијских средстава до пласмана производа, све је то важно и мислим да овај мали пројекат заслужује велику пажњу и помоћ, каже Вујиновић.
Учешће на међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, остварени резултат и позитивне оцене потрошача о квалитету произведеног ликера, охрабриле су Петра и његову супругу да наставе даље. Намера је да озбиљније уђу у ову производњу, пре свега као занатску делатност у пољопривреди.
Љ. Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa