Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
МЕТАЛОПЛАСТИКА ПОБЕДНИК КУПА СРБИЈЕ

После 30 година!!!

РК „Металопластика“ ““ РК „Партизан“ 30:24 (17:9)
Хала “Зорка“. Гледалаца: 2000. Судије: Боричић и Марковић (оба Београд). Седмерци: Металопластика 3 (2), Партизан 8 (8). Искључења: Металопластика 10, Партизан 6 минута.
РК МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгићевић 2, Датукашвили 1, Миловановић, Алексић, Голубовић 7, Дошен, Илић 2, Остојић 10, Арсић (17 одбрана), Јездимировић, Митровић (кап.) 2, Дакић 2, Ивановић 3, Петровић 1, Мариновић.
РК ПАРТИЗАН: Живковић 5, Сретеновић 5, Томић, Пижурица, Радовановић, Перуничић, Радојковић 2, Ивановић, Кукић 7, Пешић 1, Максић, Радовић, Поповић, Мршуља (кап) 4, Стошљевић, Ћућуз.
Нема ривала који су чешће играли ове сезоне, није било шансе да постоји нека тајна међу Шапчанима и Београђанима, те се знало да ће један период, једна серија, један тренутак одлучити финалисту. На нашу срећу, такав „моменат“ имала је Металопластика.
Знали су сви да су Дарку Арсићу потребне једна, две добре одбране и меч креће у правом смеру. Два зицера и тежак шут који је одбранио око 11. минута дали су велики полет домаћима. Улогу лидера бековске линије преузели су Остојић и Голубовић, а једноставно, за све су имали решење. Када је тако, лакше је и свима осталима. Полако је расла предност, можда би била двоцифрена већ и у првом делу, да није било седмераца за госте. Није било значајнијих промена ни у другом делу. Изгледало је то изјендаченије, али велика предност после 30 минута, дозвољавала је „Металопластици“ да игра нешто опуштеније. Једино што је могло да забрине Вуковића је период између 42. и 51. минута, када је гост смањио на четири разлике, имао и напад за три. Но, убрзо су се Шапчани „пренули“ дали нова три гола у низу и разрешили све дилеме..
РК „Спартак“ ““ РК „Војводина“ 29:31 (12:12)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 1.000. Судије: Мошорински и Панџић (Нови Сад). Седмерци: Спартак 4 (3), Војводина 3 (3). Искључења: Спартак 8, Војвидина 12 минута.
РК СПАРТАК: Косовић (кап.), Ристић, Пеић, Ђекић 3, Перовић 5, Кнежевић, Љубојевић 6, Лојанчић 3, Радуловић, Дистол, Жупањац 3, Јелић 2, Басарић 4, Ракоција 2, Чупић 1, Абаџић.
РК ВОЈВОДИНА: Арсенић, Орбовић 6, Попов 3, Тодоровић 4, Перовић, Растворцев, Марјановић 7, Смиљанић, Јовановић 1, Арсенић, Николић (кап) 1, Станковић 3, Андрић, Рајичевић 2, Вучковић 2, Гуглета 2.
РК „Металопластика“ ““ РК „Војводина“ 26:24 (13:14)
Дворана „Зорка“. Гледалаца: 2.200. Судије: Душан Стојковић (Ниш), Ненад Николић (Лесковац). Седмерци: Металопластика, Војводина 5 (5). Искључења: Металопластика 8, Војводина 8 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгићевић 1, Датукашвили 2, Миловановић 1, Алексић, Голубовић 6, Дошен 1, Илић 4, Остојић 3, Арсић (13 одбрана), Јездимировић, Митровић 2, Дакић, Ивановић 5, Петровић, Мариновић 1.
ВОЈВОДИНА: Л. Арсенић (4 одбране), Орбовић 3, Попов, Тодоровић 2, Перовић (6 одбрана), Растворцев 1, Марјановић 5, Смиљанић, Јовановић 2, Н. Арсенић 1, Николић 2, Станковић 6, Јандрић, Рајичевић 1, Вучковић 1, Гуглета.
Чекању је дошао крај, а финални турнир имао је најлепши могући епилог за све навијаче у Шапцу. „Металопластика“ је, после 30 година, освојила Куп !!!!
Како се и очекивало, био је то потпуно изјендачен меч. Сувише се добро ривали познају, сувише су слични по квалитету, да би једна екипа могла да направи велику разлику. Први „отклон“ од мининалне предности, направили су гости, 4:6, но одговор је био муњевит, 8:6. Ивановић и Голубовић били су носиоци серије. Ипак, Марјановић је успео да врати егал који је на снази практично до 50. минута. Своје тренутке имали су Арсић и Арсенић међу стативама. Деловало је да све иде у добром поравцу за „плаве“ када је створено 17:14 у 36. минуту. Но, страх се вратио када је у 45. минуту писало 19:21. Ипак, расплет доноси перфектних осам дефанзивних минута Шапчана без примљеног гола и четири постигнута поготка. Плус три, 25:22, није достижно у оваквим мечевима. У последњи минут се ушло при резултату 25:24, али Стефан Илић, 30 секунди пре краја, погађа за велику победу, 26:24.
- Рукометни Шабац чека на ово пуних 30 година. Саживели смо се са овим пехаром у протеклих неколико дана и нисмо желели да он оде из нашег града ““ истиче тренер Вуковић
Пријем за освајаЧе Купа Србије
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, приредио је пријем за освајаче рукометног Купа Србије ““ екипу Металопластике. Упутивши „пластичарима“ искрене честитке још једном, он је изразио уверење да је ово прекретница за трофејни шабачки клуб и да ће ова титула, прва после славне генерације „ванземаљаца“, вратити Металопластику, али и Шабац, тамо где припадају. У име клуба, граду и навијачима захвалили су шеф стручног штаба Веселин Вуковић и капитен Милош Митровић, истичући да ће се и у наредном периоду трудити да оправдају и новац и поверење уложене у клуб.
Војводина победник?
Ово је слика победничког, прелазног пехара намењеног освајачу Купа Србије !!!!... добро видите, ту је плочица са именом Војводине, а трофеј је припао Металопластици. Ви сте у чуду, били смо и ми, не знамо да ли се још неко зачудио.....
Убрзо је уследио низ саопштења на ову тему, али суштина је, према саопштењима је, да је грешка гравера из Новог Сада који је требало да напише 2015. уместо 2016. година?!
Д. Благојевић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa