Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
МАРЧЕЛО И БАЈАГА НА ЈЕЛЕН МАИН СТАГЕУ

МИЛИНА ЈЕ ВРАТИТИ СЕ

Шабачки летњи фестивал, који се одвија у периоду од 29. до 31. јула на простору Старог града и Шабачке тврђаве, добија скроз нови изглед и звук. Бајага и Инструктори, Даррен Емерсон, Хладно пиво, С.А.Р.С., Звонко Богдан, Атхеист Рап, Марко Настић и још доста највећих имена регионалне музичке сцене смењиваће се на бинама 14. култног музичког догађаја, а многе од њих шабачка публика видеће по први пут. Један од „освајача“ публике трећег дана Шабачког летњег фестивала (31. јула) биће и Марчело уз подршку Напетог Љуинтета.
Марчело је у протеклих пет година наступио два пута у оквиру Шабачког летњег фестивала, али никад уз пратњу Напетог Љуинтета.
-Пре свега, морам рећи да ми је ШЛФ један од најдражих домаћих фестивала, увек милина вратити се. Али ту је још једна лепа околност: преслишах се и схватих да ће нам ово бити први пут да у Шабац дођемо са Напетим Љуинтет-ом, нашим сада већ не тако новим бендом који преставља живо оличење последњег албума и тежње да свирамо шоу, а не конкретан жанр, рекао је Марчело.
Поред Марчела, на вокалима су и даље Нена и Мишко, док је Раде осим за грамофоном, сада и за додатним клавијатурама, док петорку чине виолина, саксофон, клавијатуре, бубањ и бас.
-Овакви фестивали су и прилика за разбијање предрасуда: многи се изненаде и тек тада упуте чиме се бавимо, а сврате мислећи да смо и ми од оне „брате, брате, ово-оно“ феле“, истакао је Марчело пре наступа 31. јула.
На Јелен Маин Стагеу поред Марчела и Напетог Љуинтета наступиће Бајага и инструктори, Хладно пиво, С.А.Р.С., Звонко Богдан, Њхо Сее, Ничим изазван, Атхеист Рап и В.И.П., док ће међу зидинама Шабачке тврђаве бити смештена МТВ Партy Арена, на којој вас очекују Даррен Емерсон, Марко Настић, Леа Добричић, Мартијн Тен Велден, Тхе Беатсхакерс, Цалвера & Манyа и ГроовyМан.
За многе музичаре се каже да су померали границе, доносили нове стилове, постављали стандарде. Али ако за некога то стварно може са пуним правом да се каже, онда је то без сумње Момчило Бајагић Бајага.
За 32 године каријере, осим небројено много хитова, поприлично врцавих и упечатљивих стихова, његова појава је била подједнако једнствена као и његова музика.
Београдска уметница Нина Миленовић Јовановић, која ствара под именом Јупинина , направила је омаж Бајаги у којем на веома креативан начин приказује различите фазе кроз које је ова звезда југословенске музике пролазила и које су многе генерације следиле и копирале.
Бајага ће приредити прави мали час музичке историје 29. јула на ЈЕЛЕН ПИВО Маин Стаге Шабачког летењег фестивала.
Поред богатог музичког програма овогодишњег ШЛФ, који се одвија на две бине - Јелен Маин Стагеу и Партy Арени, биће представљени разноврсни и занимљиви пратећи садржаји који ће се састојати од радионица, зона за одмор, фоод цорнера, Гуитар Херо кутка, тезги са рукотворинама и старим плочама...
Карте по промотивним ценама за Шабачки летњи фестивал, могу се купити на свим продајним местима Евентима, Гигстиџа и ДД Тицкета у Србији и региону, као и путем њихових сајтова. У продају је пуштен ограничен број комплета улазница по цени од 800 динара за три дана фестивала са укључене три конзумације и улазнице за камп од 1.500 динара, које обезбеђују три дана боравка у кампу, тродневну фестивалску карту и три конзумације.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa