Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
ОТВОРЕН НАУЧНИ КЛУБ НА ЛЕТЊИКОВЦУ

УПОЗНАЈТЕ НАУКУ НА ДРУГИ НАЧИН

Потписивањем Меморандума о сарадњи између Града Шапца, Центра за промоцију науке из Београда и Центра за стручно усавршавање Шабац, званично је отворен Научни клуб у Шапцу. Меморандум су потписали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке и Горан Стојићевић, директор ЦСУ Шабац. Научни клуб у Шапцу је један од 12 клубова који ће бити отворени у Србији, са идејом да ученици који се интересују за науку прошире и развијају своје знања, а члан Клуба може бити свако ко то жели.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подсетио је на запажене резултате шабачких ђака, који су се у град враћали са највећим одличјима.
- Шабац је већ познат као расадник талената, а ми се трудимо да ђацима пружимо услове да таленат развијају и негују у свом граду и да се са успесима увек враћају кући. Улажемо новац у образовање и науку, како би створили и прилику и могућности онима који желе да уче више. Желимо да Научни клуб буде на располагању свима који воле науку и технику, њоме се баве професионално или аматерски, планирају да постану научници када порасту, онима који желе да се играју науке и онима који једноставно желе да се информишу о научним достигнућима, рекао је градоначелник.
Горан Стојићевић, директор Центра за стручно усавршавање Шабац, каже да је неформално учење суштина Научног клуба.
- Ово је корак напред, којим ми нудимо младима да лакше спознају науку. Деца ће имати прилику да конзумирају науку на потпуно нов и другачији начин, кроз приче и разговоре, кроз облике учења који нису свакодневно заступљени у школи. То је место на коме се младим људима заинтересованим за науку пружа могућност да се међусобно упознају, да заједно сазнају, размењују своја знања и идеје, указао је Горан Стојићевић.
Шабачки научни клуб је десети по реду отворен у Србији, наводи Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке.
- Желимо да децентрализујемо деловање Центра за промоцију науке и да наука постане достунија свима. Сваки Научни клуб се састоји из два дела: теоријског и практичног, један је библиотека са књигама, а други део је радионичарски део. Научни клуб функционише кроз различите облике рада, предавања, трибине, пројекције, радионице, такмичења, курсеве и секције, али и мање формална окупљања на којима се разговара о науци, додао је Ђорђевић.
Боривоје Јаношевић, в.д. директора Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, похвалио је сарадњу са ЦСУ Шабац. Он је рекао да шабачки Центар за стручно усавршавање предњачи због ангажованости директора Горана Стојићевића, који је поставио високе критеријуме у раду и постигнућима једног Центра.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa