Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
ТУРНИР У КОШ КЛУБУ

БАСКЕТ НА СТАРОМ МЕСТУ

Шабачки баскет турнир, у организацији Спортског савеза Шапца и Канцеларије за младе, организован је прошле суботе у Кош клубу.
Кошаркашки тимови, састављени од ученика шабачких средњих школа, надметали су се за пехаре, признања и новчане награде. Организатори се надају да ће турнир постати традиционални догађај и додају да ће наставити са промоцијом омладинског спорта.
- Спортски савез Шапца, поред организације клупских такмичења и сеоских олимпијских игара, велику пажњу посвећује и школском спорту. Трудимо се да промовишемо спорт међу мадима, без обзир на то који спорт је у питању. Подржали смо и љубитеље кошарке, а драго нам је да осим момака који се у клубовима баве овим спортом, на такмичењу учествују и момци који се кошарком баве рекреативно. Трудићемо се да и у будућности популаризујемо спорт, како на градском, тако и на сеоском подручју, рекао је Живан Милошевић, представник Спортског савеза Шапца.
Партнер у пројекту, Канцеларија за младе, подржава овакве активности.
- Корз пројекат „мрежа“ и „Унапређење положаја младих“ ми смо већ реализовали неколико пројеката који имају спортску димензију. Драго нам је да постоји интересовање младих за оваквим такмичењима. Велику захвалност дугујемо Спортском савезу Шапца за организацију турнира, навела је Нела Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
МЛАДА ГАРДА НАЈБОЉА
На труниру је учествовало пет екипа, а организовано је и такмичење у шутирању „тројки“.
- Прво место освојила је екипа „Млада гарда“, други су били „Медицинари“, а трећи „Змајева крила“. Четврто место припало је „Чети Радована Чворића“, а пето „Карађорђу“. У шутирању тројки најбољи је био Вук Синђелић, други је био Богдан Петровић, а трећи Лука Живковић, рекао је Мића Мишљеновић, један од иницијатора турнира.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa