Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
„ИТ КАРАВАН“ ПОСЕТИО ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО

Ученици од петог до седмог разреда имали су прилику прошле среде, 1. јуна, да присуствују интерактивној презентацији о безбедном коришћењу интернета у оквиру пројекта Министарства трговине, туризма и телекомуникација
Сала за физичко ОШ „Јанко Веселиновић“ прошле среде, 1. јуна, попримила је сасвим другачији изглед. ЛЕД зид, аудио и рачунарска опрема, двадесет пет најсавременијих лап топ рачунара претворили су поменути простор у праву презентациону интерактивну салу. Све у циљу реализације кампање Министарства трговине, туризма и телекомуникација „Смарт анд Сафе - Паметно и безбедно“ која обухвата „ИТ караван“. Ученици од петог до седмог разреда могли су да се упознају са безбедним коришћењем интернета, безбедносним ризицима употребе интернета и друштвених мрежа, као и употреби информационо-комуникационих технологија у образовању.
- Није у питању ништа специјално од онога што они већ знају. Циљ је да се њихово знање подигне на виши ниво како би били безбеднији на интернету. Сви знамо да се свашта дешава. По неким проучавањима америчких институција из 2012. године дошло се до стварно запањујућих информација. Пројекат је одличан. Требао је да се деси и раније али је добро да је и сад. Кроз другарску комуникацију, условно речено игру, мислим да сигурно доста тога остане у глави - рекао је глумац Осман Ахмед, модератор.
„ИТ караван“, организован у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и компанијом „Мајкрософт“, до сада је, рачунајући и ову последњу посету, обишао четрнаест градова од планираних петнаест.
- Верујем да ће наши ученици знања која су стекли пренети својим вршњацима из других школа, а врло је значајно јер се сусрећу са великим бројем опасности на интернету. Ово је била прилика да нешто више о томе сазнају. Оно што ми је речно у комуникацији са Министарством трговине, туризма и телекомуникација јесте да смо одабрана школа зато што имамо добре резултате у овим областима, што се налазимо на локације Западне Србије где им је то занимљиво тако да њихов избор није био никакав модел конкурисања - рекла је директорка Љиљана Стојановић.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa