Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА У КОЦЕЉЕВИ ПРВИ ПУТ ОДРЖАНА

ИЗЛОЖБА НЕМАЧКИХ ОВЧАРА

На терену ФК “Раднички“ у Коцељеви прошле суботе је први пут одржан керунг, а дан касније и изложба немачких овчара која је окупила значајан број одгајивача али и посетилаца и љубитеља ове расе паса.
- Керунг је заправо провера на храброст и било је пријављено 18 паса. Судио је еминентни немачки судија Мајер. Критеријум за оцењивање и на изложби препуштен је такође овом судији и то је за сваког одгајивача који се бави озбиљно одгојем расе немачки овчар доста битно. Овде су најављени и гости из иностранства али већински су наши одгајивачи из Србије. Можемо да се поносимо са њима и са резултатима које наше пси, из нашег одгоја постижу на манифестацијама, на престижном европском првенству које се одржава сваке године у Немачкој, као и на зондерима који се одржавају једном или два пута месечно по разним ландес групама - рекао је председник Асоцијације немачких овчара у Србији Бранко Марић и додао да је наша земља подељена на седам група.
- Став је да свака група сваке године има право да по потреби направи једну изложбу и један керунг што је сасвим довољно с обзиром на број паса који тренутно имамо у нашој земљи. Тако водимо рачуна да они сви могу да обаве потребне радње, тј. да сви одраде керунг и добију оцене да би могли да наставе даље одгој - објаснио је Марић.
Према речима Мирослава Ђаковића, једног од организатора, на изложби су учествовала 72 овчара из Србије и неколико из околних земаља.
- Коцељевачки одгајивачи немачких овчара добијањем организације ове изложбе стекли су велико признање али и обавезу да узгој прилагоде строгим немачким правилима - изјавио је Ђаковић.
Изложбени пси су бодовани по строгим критеријумима а доброј посети на стадиону “Радничког“ допринело је и веома лепо време.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa