Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
ПУЦАНО НА КУЋУ АЛЕКСАНДРА ПРОДАНОВИЋА

ПОЧИНИОЦИ ЈОШ УВЕК НИСУ ОТКРИВЕНИ

На кућу Александра Продановића, директора шабачког ЈКП „Водовод“ и одборника у Скупштини града Сремска Митровица, непознати починиоци прошле среде су испалили четири метка
Један метак, који је како незванично сазнајемо, испаљен из пиштоља, из аутомобила у покрету, завршио је у дневној соби Александра Продановића, одборника у сремскомитровачкој скупштини. Остала три завршили су у штоку врата, струјомеру и на фасади куће, претходно прошавши кроз гелендер и олук.
- Напад се догодио у ноћи између прошлог уторка и среде, око три сата ујутру. Чуо сам пуцње, али нисам могао ни да претпоставим да је пуцано на моју кућу. Наставио сам да спавам и тек ујутру у приземљу куће видео да је један метак завршио у дневној соби. Када сам изашао напоље приметио сам да постоје још најмање три оштећења на кући од метака, објашњава Продановић.
Продановић, носилац листе Уједињена опозиција Митровице и председник Градског одбора Заједно за Србију, сматра да напад има политичку позадину.
- Непријатеља, осим политичких, немам. У протекле четири године био сам једина опозиција власти у Сремској Митровици. Ако неко мисли да ће ме на овај начин уплашити, грдно се вара. Још храбрије ћу се борити за владавину права у овој земљи. Не чуди ме ни што после седам дана нема великих помака у истрази, јер смо сви сведоци да се у протеклих месец дана неке ствари заташкавају. Као што нису откривени починиоци ноћног рушења објеката у београдској Савамали, ни случај напада на мене није решен. У оба случаја постоје и докази попут видео снимака, али помака у истрагама нема. Због тога сам уверен да државни органи намерно не желе да се баве појединим стварима, чиме, нажалост, доказују да живимо у земљи у којој се не поштују закони и у којој је на снази одсуство владавине права. У таквој атмосфери, ниједан грађанин се не може осећати безбедно, закључује Продановић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa