Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
Поводом светског дана заштитеживотне средине

ЖИВЕЛА ЕКОЛОГИЈА

Развој еколошке свести, креативност, ангажованост, рад и жеља да се сачува животна средина
У петак 3. јуна 2016. године у организацији Друштва учитеља Рађевине ученици од првог до четвртог разреда ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ из Крупња су са својим учитељима обележили Светски дан заштите животне средине. Извели су кратак разноврстан програм у затвореној улици у коме су се смењивале музика, глума и стихови у којима су ученици истицали лепоту природе. Кроз еколошке пароле они су указали на одговорност свих за очување чисте планете. У програму су до изражаја дошли таленат, кретивност, ангажованост, рад и жеља да се сачува животна средина.
Како сазнајемо од Весне Лазаревић председнице Друштва учитеља Рађевине циљ ове манифестације је да се пажња најшире јавности скрене на значај и потребу очувања здраве животне средине, као и развијање свести о потреби и могућностима личног ангажовања у заштити животне средине и уочавање важности рециклаже.
Целокупан програм пратила је продајна изложба предмета од рециклираних материјала које су ученици направили на часовима ликовне културе и еколошке секције. Сваки разред имао је свој штанд на коме се могло видети богатство различитих предмета и идеја. Новац прикупљен продајном изложбом намењен је лечењу болесног друга. Циљ целокупне акције је развој еколошке свести и солидарности ученика и грађана Крупња.
Светски дан заштите животне средине први пут је обележен 1972. године и представља главни алат помоћу којег Уједињене нације стимулишу подизање глобалне свести о значају заштите животне средине и позивају на политичку ангажованост и предузимање конкретних мера.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa