Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
Активности предшколске установе у Крупњу

РАСТИМО УЗ ПЛЕС

Синхронизовани плес преко 14 хиљада деце из 73 предшколске установе из региона. Право на игру, спортско и уметничко образовање, на комуникацију и дружење
Предшколска установа „Наша радост“ из Крупња већ другу годину за редом у сарадњи са Дечјом плесном асоцијацијом из Београда и Министарством просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије учествује у програму „Растимо уз плес - деца на трговима“.
Завршна плесна манифестација, у којој је учествовало преко 14 хиљада деце из 73 установе из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Брчко дистрикта, у Крупњу је синхронизовано изведена у сали Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ 1. јуна са почетком у 18 сати, имајући у виду да је киша покварила планове да се програм изведе, како је планирано, у затвореној улици у центру града.
У програму су, изузев јаслене групе, учествовала деца десет група вртића из Крупња и околине са својим васпитачима који су плесали уз десетак композиција са циљем да кроз богатство и разноврсност покрета у плесу, деца остваре своје право на плес, спортско и уметничко образовање, на комуникацију и дружење. Циљ пројекта је и да укаже на утицај плеса у области раног развоја и учења најмлађих.
Пројекат „Растимо уз плес - деца на трговима“ се реализује од 2011. године, а ова манифестација је по свом концепту јединствена у региону за децу предшколског узраста. У духу поштовања, толеранције, мултикултуралности, превазилазећи границе језиком плеса, деца комуницирају и стварају. У пројекат су били укључени и родитељи и локална самоуправа.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa