Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
НОВИ УСПЕСИ УЧЕНИКА ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ВИШЕ ОД ТАЛЕНТА

На републичким конкурсима Министарства просвете у области ликовних уметности освојено седам првих, две друге и једна трећа награда
Иако се приближио крај школске године ученици Школе примењених уметности не посустају када су у питању републичка такмичења. Тако су на Републичкој смотри ликовног стваралаштва, које организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Удружењем ликовних педагога Србије Јелена Веселиновић, Марија Спасојевић, Јована Јаковљевић, Ива Мијић Пантић и Јована Бојић освојиле прво место, а Ин Ху и Богдан Гајић друго.
За њима нису заостајали ни професори тако да је Наташи Јовановић припало признање заслужног ликовног педагога. Ментор награђеним ученицима био је и проф. Михаило Симовић. Школа примењених уметности награђена је за успешну колекцију из области калиграфије и графике. Награде ће бити уручене на свечаној додели и отварању изложбе награђених радова у Београду 11. јуна.
На ИИИ конкурсу Дани Николе Тесле Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Удружења учитеља Војводине прво место за плакат „Теслино детињство“ у категорији ликовних радова припало је Теодори Обрадиновић (наставник ментор Михаило Симовић). На истом конкурсу, у категорији најбољих калиграфских радова, прво место освојила је Сара Глигорић, а треће место Ђорђе Мијаиловић (наставник ментор Наташа Јовановић).
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa