Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
Активни рекреативни бициклизам

КРУГ ПРИЈАТЕЉСТВА

Бициклисти из Брчког обишли пола западне Србије. Промоција локалне туристичке понуде, првенствено сеоских домаћинстава
У оквиру другог међународног бициклистичког маратона „Круг пријатељства“ регијама Дрина-Сава и Дрина-Тара под покровитељством сталне радне групе за регионални рурални развој југоисточне Европе двадесетак бициклиста из Брчког, Лознице и Крупња су протекле недеље, кроз неколико етапа, возили бициклима на релацији Брчко, Лозница, Крупањ, Љубовија, Братунац, Сребреница, Бајина Башта, Тара, Мокра гора и Вишеград у дужини од око 280 километара.
Како сазнајемо од Жељка Новаковића председника БК „Свети Николај“ Брчко циљ ове експедиције, односно манифестације, јесте да се промовише локална туристичка понуда, а првенствено сеоска домаћинства. Новаковић истиче да је атмосфера међу бициклистима била на завидном нивоу упркос неповољним временским приликама, имајући у виду да је ових дана време било веома нестабилно са доста изненадних пљускова и грмљавина.
Како сазнајемо бициклисти су у недељу 5. јуна у поподневним часовима стигли на циљ у Вишеград где су у друштву домаћина туристички облишли Андрићград и вишеградску на Дрини ћуприју.
Д. Жугић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa