Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
ЗОРАН КЕСИЋ И ЊУЗНЕТ

Уметници су присутни

Иако су многи очекивали да до тога неће доћи, на консултације о формирању нове владе, као представник Српске радикалне странке појавио се Војислав Шешељ. Угледавши непознату особу која чека испред врата, мандатар владе Вучић замолио је господина да дође неки други дан и то у 5 ујутру када прима грађане, али му је Шешељ објаснио да он није обичан грађанин и да је дошао на консултације о влади. Збуњени Вучић позвао је потом непознатог госта да уђе, који је након више покушаја некако успео да се углави између столице и великог дрвеног стола.
Гледали су се тако ова двојица и питали у себи одакле им је овај други познат. Ћутање је трајало толико да се Марина Абрамовић презнојавала због страха да јој не оборе рекорд у перформансу „Уметник је присутан“ јер зна да се ради о двојици врхунских мајстора који су се већ доказали на пољу илузује. Први у сакривању своје прошлости, а други у циркуским атракцијама, међу којима је најпознатији његов перформанс са зарђалом кашиком. Помислио је неко од њих двојице да ћутање разбије форицом о рими са бројем осам, колико се година нису видели њих двојица, али су новинари још увек били присутни. Неко из протокола је позвао преводиоца, мислећи да ова двојица не говоре истим језиком, али је преводилац утврдио да се обојица одлично разумеју након што га је Шешељ опсовао.
И док је Шешељ мешао кафу зарђалом кашичицом, гледајући погледом да ли су завесе запаљиве или не, неко из протокола се досетио да га приупита да ли се можда ради о емисији „Све за љубав“, на шта ни Шешељ није знао одговор, очекујући да можда Милан Калинић искочи сваког часа иза завесе. И тако, када су се коначно откравили, а Шешељ се сетио да саговорника познаје из своје странке, где га је од свих највише слао по бурек, започели су разговор и то само о једној јединој, у овом тренутку по Србију најбитнијој теми - о Томиславу Николићу. И уместо да обојица сахране сећање на њега, Шешељ је помињао како му председник Србије иде на живце јер је разбио радикале, направио нову странку, окружио се људима са фалсификованим дипломама, а и он сам лажирао своју, док је Вучић за то време само потврдно климао главом.
Како сазнајемо, након нешто више од пола сата оговарања Николића, Шешељ је огладнео, па је по старом обичају наредио Вучићу да оде по бурек. Тешка срца, мандатар Вучић морао је да му открије да он није више у радикалима, те да је сада у напредној странци. И ту се Шешељ коначно сетио одакле познаје свог саговорника.
„Ти си онај што хоће да подиже споменик Ђинђићу?“, упитао га је Шешељ.
„Да, да, тај сам. Мада, то је више фора за елиту која ме не воли, да им се мало ушлихтам“, одговорио му је Вучић.
„Да нећеш можда и Ћурувији да дижеш споменик?“
„Ха ха, не, то би било баш провидно“.
„Јеси ли се оженио?“, наставио је Шешељ са битним питањима.
„Немам ту информацију, али судећи по писању новина, нисам“, одговорио му је мандатар.
„Што си ме уопште звао?
„Безвезе, чисто да Николићу ударам чежњу. А реци ти мени, кога то кријеш испод кошуље? Да није можда Вјерица?“
„Никога, мајке ми, само тако изгледам. А ти, што ти закопчаваш кошуљу, јел ти то мајица са мојим ликом?“
„Не, не, само ти се учинило. Учинило ти се, веруј ми.“
Током напетих преговора, у једном тренутку ходником је прошла Маја Гојковић, па јој је Шешељ довикнуо шта ће она на консултацијама када је он није звао.
„Нисам ја више у радикалима“, открила му је Гојковићка.
Пошто више није могао да издржи навалу толико збуњујућих информација, Вучић и Шешељ су се сложили да је време да се опет, као некада, растану. У сваком случају, око једне битне ствари су се обојица беспоговорно сложила - да је права штета што на састанку није био и Николић, како би могли и уживо да га зезају. Након Шешељевог одласка, Вучић је одахнуо, највише због тога што је успешно скривао мајицу коју носи испод кошуље.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa